Betaalbare multifunctionele NAS-server

1
62
Synology DiskStation DS211j

Synology DiskStation DS211j (© ; licentie: )

Naast de DiskStation DS411j die vier schijfstations heeft, introduceert Synology nu ook een NAS-server met twee baaien die je als entertainmentcenter kan inzetten. Bovendien kan je er ook een speciale afstandsbediening bij kopen.

De Synology DiskStation DS2110j is een multimedia Network Attached Storage-oplossing voor thuis. Het toestel heeft twee schijfstations en kan je gebruiken om back-ups te maken, gegevens te delen en multimediabestanden te streamen. De Synology DS211j is voorzien van DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0) met uitgebreide multimediatoepassingen.
Synology introduceert eveneens de nieuwe Synology Remote, een omnidirectionele afstandsbediening. De nieuwe plug-and-play afstandsbediening werkt met radiosignalen in plaats van met infrarood. Zo kan je Audio Station ook besturen vanuit een andere kamer dan waar de DiskStation staat. De Synology Remote is compatibel met tal van hifi-systemen en speakers.

Smartphoneappicaties
Verder biedt de Synology DS211j onder andere Photo Station, Web Station en toegang vanaf mobiele apparaten. Met Photo Station kan je foto’s en video’s delen via internet, waarbij je zelf kan bepalen wie toegang heeft tot welke informatie. Web Station komt standaard met PHP en MySQL om websites te draaien. De twee smartphone-applicaties DS audio en DS photo+ maken het mogelijk om met een iPhone of een Android-telefoon naar muziek te luisteren en multimediabestanden op de DS211j te gebruiken.

Back-up
Alle belangrijke gegevens die op de Synology DS211j zijn opgeslagen kun je beveiligen via verschillende back-upfuncties. Synology Hybrid RAID slaat gegevens op twee verschillende harde schijven op in de DS211j. Van gegevens op USB-opslagapparaten kan je met één druk op de Copy-knop van de DS211j een back-up maken.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology DiskStation DS211j heeft een adviesprijs van € 160 (zonder harde schijven). De Synology Remote heeft een adviesprijs van € 55. Beide prijzen zijn exclusief BTW.

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHeadset voor actieve professionals
Volgend artikelDraadloze oplossingen voor home entertainment
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Deze apparaten van synology zijn erg goed! Echte aanrader! Verder goede en duidelijk blog en uitleg erg handig voor als er een keuze gemaakt moet worden tussen de verschillende nas systemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.