Gebruiksvriendelijke en geavanceerde router

0
109
Linksys E3000 High Performance Wireless-N Router

Linksys E3000 High Performance Wireless-N Router (© ; licentie: )

Routers zijn er in alle soorten, maten en gewichten. Een keuze maken is vaak niet eenvoudig. Ga je voor een budgetvriendelijke oplossing, kies je voor prijs/kwaliteit of ga je voornamelijk kijken naar het gebruiksgemak alvorens een keuze te maken? Het is voor de consument vaak niet vanzelfsprekend om een router te installeren. Kan het eenvoudiger? Volgens Linksys alvast wel.

Linksys is gekend om haar kwaliteitsproducten. Linksys is een divisie van Cisco en werd omgedoopt tot Cisco Consumer Business Group (CBG). CBG ontwikkelt producten en oplossingen gericht op consumenten en kleine bedrijven. Het hoofdkantoor van de Cisco Consumer Business Group bevindt zich in Irvine, Californië in de Verenigde Staten. De groep stelt wereldwijd ruim 700 mensen tewerk.

Nieuw gamma
Linksys komt met een nieuw gamma routers: de E-Series. De nieuwe E-Series bieden de gebruiker de mogelijkheid om in drie eenvoudige stappen een draadloos netwerk op te zetten. De nieuwe routers zijn geoptimaliseerd voor snel internet, draadloos afdrukken, online gamen en muziek en video streaming. Met de nieuwe Cisco Connect Software kan je apparaten in een paar eenvoudige stappen installeren en toevoegen. Om de keuze eenvoudiger te maken werkt Linksys met kleuren. Rood voor de E3000 (het topmodel). Oranje voor de middenklasser, de E2000 en groen voor de E1000, het basismodel. De E1000 is bedoeld voor standaard internetgebruik en kan ook gebruikt worden voor muziekstreaming. Wil je echter ook Gigabit Ethernetpoorten? Dan zal je beroep moeten doen op de E2000 van Linksys. Dit toestel biedt tevens een grotere dekking dan de E1000. De E2000 is een dual-band router (2,4 en 5 GHz), maar geen simultaneous dual band! Het komt erop neer dat je de frequentieband zal moeten kiezen. Het topmodel dat wij nu testen, de E3000 biedt wel ondersteuning voor simultaneous dual-band (2,4 en 5 GHz), beschikt over een usb-poort voor bestandsdeling en heeft volgens Linksys drie keer zoveel interne antennes als de E1000. De E2000 heeft drie ingebouwde antennes en de E3000 heeft er zes. Kleine kanttekening: er zijn dus drie antennes per frequentieband. Het hoeft je niet te verbazen dat je de E3000 ook kan gebruiken voor HD video streaming.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelCreative met nieuwe Zen Touch mediaspelers
Volgend artikelMachine die je verslaat bij Trivial Pursuit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.