Nooit meer met je neus in een boek

0
85

Maar e-lezers kennen ook hun beperking. Lees je een toneelstuk, zoals bijvoorbeeld Hamlet, dan staan er op de Pocket Reader slechts enkele clausen op de pagina, omdat uiteraard ook telkens het personage dat aan het woord is wordt afgedrukt. Je zit dus eigenlijk voortdurend te bladeren en dat leest helemaal niet prettig. E-lezers zijn ook niet geschikt voor boeken die vertalingen bieden met op de ene pagina de originele tekst en de andere de vertaalde tekst. En auteurs die extra zorg besteden aan de lay-out van hun boeken – bij sommigen gaat dat zelfs zover als het bepalen van het exact aantal pagina’s –, zien hun inspanningen door e-lezers grotendeels teniet gedaan. Zeker als de lezer voor een andere lettergrootte dan de standaard grootte kiest. De e-lezer herformatteert immers de volledige tekst.
Voor echte bibliofielen, die niet alleen lezen, maar ook graag gewoon met hun neus in een boek zitten, zal een digitaal boek nooit een optie worden, al was het maar omdat ze de boekengeur moeten missen. Trouwens, met je neus in een fysiek boek sluit je de wereld om je heen ook veel beter af omdat een geopend boek een groter vlak voor je ogen vormt, wat de leeservaring intenser maakt.

Conclusie
De touch-technologie maakt het mogelijk om op beide Sony Readers heel natuurlijk door een digitaal boek te bladeren, want de leeservaring erg vergelijkbaar maakt met een fysiek boek. Welke Reader van de twee je verkiest zal afhangen van waar je het vaakst leest. Is dat thuis, dan biedt de PRS-650 een meerwaarde door de geïntegreerde muziekspeler en de extra geheugenopslag. Is dat onderweg, dan is de PRS-350 een betere keuze door zijn compactere afmetingen en lichter gewicht. Sony zal het natuurlijk graag horen: eigenlijk zouden we beide e-lezers aanschaffen, de grotere voor gebruik thuis en de kleinere voor onderweg. Maar daarvoor zijn deze toestellen toch wel veel te duur en dat zal Sony dan weer niet graag horen.

(80/100)
Sony Reader Touch Edition PRS-650

(75/100)
Sony Reader Pocket Edition PRS-350

Adviesprijs
Sony Reader Touch Edition PRS-650 € 229
Sony Reader Pocket Edition PRS-350: € 179
Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelLuidsprekerset in attractief ontwerp
Volgend artikelBlackBerry smartphone met nieuwe versie OS
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.