Nooit meer met je neus in een boek

0
87
Een blad omslaan in een e-boek met de Sony Reader

Een blad omslaan in een e-boek met de Sony Reader (© ; licentie: )

Bediening
Naast de schuifbeweging met je vinger om een pagina ‘om te slaan’, kun je in de rechterbovenhoek van een pagina ook dubbelklikken om een bladwijzer te maken (vergelijkbaar met een ezelsoor in een fysiek boek). Met de bladwijzers kun je snel een pagina terugvinden. Bovendien kan je als je op een bladwijzer klikt ook een aantekening maken in de vorm van een tekening, waarbij de stylus behulpzaam kan zijn, of een tekstnotitie die je ingeeft via het virtuele qwerty toetsenbord. Het aantekenveld is wel erg klein, zeker bij het maken van een schets. Ook het ingeven van een tekstnotitie met het toetsenbord verloopt eerder stroef en is zeker op de Pocket Edition geen evidentie. Het helpt om de schermoriëntatie te veranderen van portret naar landschap zodat je een iets groter viruteel toetsenbordje verkrijgt, maar dat kun je niet doen als je de notitie al geopend hebt. Je moet dus eerst het scherm anders oriënteren voor je een notitie ingeeft, wat het allemaal erg omslachtig maakt.
Klik je dubbel op een woord (of woordengroep), dan heb je een aantal opties. Je kunt het woord markeren met een stift, het woord opzoeken in de rest van de tekst of het woord laten vertalen door één van de twaalf geïnstalleerde woordenboeken waarmee beide Readers al zijn uitgerust: twee Engelse (Brits/Amerikaans) en tien vertaalwoordenboeken (Frans, Duits, Spaans, Nederlands en Italiaans naar en vanuit het Engels).
Ook in de tekst zelf kan je met de stylus aantekeningen maken door via de Optie-toets het Notities-menu te openen. Je kan woorden bijvoorbeeld omcirkelen, of aanduiden met een stift.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelLuidsprekerset in attractief ontwerp
Volgend artikelBlackBerry smartphone met nieuwe versie OS
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.