Nooit meer met je neus in een boek

0
85

E-inkt
Beide Sony Readers zijn uitgerust met een E Ink Pearl-aanraakscherm. Voordeel van de touchtechnologie is dat je bij het lezen naar een volgende pagina kunt gaan door heel eenvoudig je vinger over het scherm te wrijven. Je kunt zelfs de oriëntatie instellen: van links naar rechts of van rechts naar links. Het is vergelijkbaar met het omslaan van een pagina in een fysiek boek. Door de E Ink technologie zijn de letters op het scherm goed leesbaar bij daglicht of onder een leeslamp. Sony levert trouwens als optioneel accessoire omslagen met een leeslampje voor beide Readers (PRS-ACL65 en PRS-ACL35).

Sony PRS-ACL65 omslag met leeslampje is een optie

Sony e-reader met omslag en led-leeslampje (© ; licentie: )

Je kunt de lettergrootte instellen van extra klein (XS) tot extra groot (XXL). Bij die laatste grootte worden de letters zo groot weergegeven, dat er bij de Pocket Edition maar enkele woorden op het scherm passen. Maar voor mensen met een leeshandicap die bijvoorbeeld gebruikmaken van de groteletterboeken in de bibliotheek kan dit bruikbaar zijn. Wanneer je trouwens van de ene tekengrootte naar de andere overstapt, kan het bij dikkere boeken wel even duren voor de Readers het formaat hebben omgezet. Erg snel reageren deze Sony e-lezers over het algemeen niet, behalve bij het lezen zelf: het omslaan de pagina’s gebeurt wel vlot.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelLuidsprekerset in attractief ontwerp
Volgend artikelBlackBerry smartphone met nieuwe versie OS
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.