Liquid E krijgt wel soft-, maar geen hardware-update

1
91

Multitouch
De nieuwe versie van het Android besturingssysteem maakt multitouch mogelijk. Je kan op het scherm bij foto’s, documenten of kaarten inzoomen door eenvoudigweg je vingers open en dicht te bewegen. Dat werkt vlot.
Ook de touchbediening werkt over het algemeen vlot, al reageert het scherm niet altijd even prompt op je aanrakingen, bijvoorbeeld bij het naar boven en naar beneden scrollen van het scherm met programmmapictogrammen of het bedienen van de zoomfunctie van de camera.
Het virtuele toetsenbord werkt stroef, al verbetert dat wel als je het mobieltje in de landschapsrichting houdt. Scrollen en browsen gaat wel erg snel.

De nieuwe versie van het besturingssysteem maakt multitouch mogelijk

De nieuwe versie van het besturingssysteem maakt multitouch mogelijk (© ; licentie: )

Bij het gebruik van de camera – naast foto’s kan je ook video opnemen in high-definition 720p-kwaliteit – stoorde ons de positie van de aan/uit-knop. Die zit op de Liquid E namelijk net op de plaats waar we intuïtief onze duim neerzetten als we de smartphone horizontaal houden om scherp te stellen en de cameratoets in te drukken. Het gevolg is dat het scherm dan uitvalt en als je het weer aanzet, moet je smartphone eerst weer ontgrendelen. Dat zorgt niet alleen voor ergernis, als je snel een opname wil maken, mis je hierdoor je onderwerp.
De 5 megapixelcamera levert trouwens niet echt denderende fotokwaliteit, maar dat is bij de meeste smartphones het geval.

1
2
3
4
Vorig artikelHeadset voor de smartphone-generatie
Volgend artikelDoeltreffend vergaderen op afstand… of toch niet?
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Geachte,
    is de Acer Liquid E gelijk aan Liquid E1 qua verkoop, want ik lees dat er een bijgeleverd hoesje aanwezig is bij de Liquid E en ik heb dat niet gekregen bij de aankoop van mijn Liquid E1 bij Vandenborre, mvg, kanunnikes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.