Snelheid, creativiteit en HD-video in EOS 60D

0
52
Canon EOS 60D DSLR

Canon EOS 60D DSLR (© ; licentie: )

Canon introduceert de opvolger van de EOS 50D DSLR uit 2008. De EOS 60D heeft een verbeterde ergonomie, Vari-angle LCD en kan ook video’s opnemen in Full HD 1080p aan 30 beelden per seconde.

De nieuwe Canon EOS 60D digitale spiegelreflexcamera (DSLR) heeft een APS-C-sensor met een resolutie van 18 megapixels. De DIGIC 4 processor verwerkt de signalen van de sensor supersnel en kan tot 5,3 beeldjes per seconde opnemen in volledig resolutie (maximaal 58 jpegs per reeks). De brandpuntafstand werd 1,6-maal verlengd, waardoor je met de EOS 60D beelden in posterformaat kunt opnemen. De AF (autofocus) heeft 9 focuseerpunten, met een supergevoelig middelste punt voor objectieven met een snelheid van meer dan f2,8. Zo kun je als fotograaf een zeer kleine scherptediepte gebruiken voor kunstzinnige portretten of sfeeropnames.
De 60D krijgt hetzelfde iFCL-meetsysteem dat gebruikt wordt door de professionele EOS 7D uit september 2009. Dit meetsysteem heeft 63 zones en zorgt voor een accurate belichting en kleurweergave bij elke focusstand.
Het ISO-bereik varieert van 100 tot 6.400 en garandeert minimale ruis als je opnames maakt bij weinig licht. De geïntegreerde Speedlite-zender zorgt voor in-camera controle van verschillende EX-flitsers voor een meer creatieve belichting.

Vari-angle lcd
De niet-reflecterende breedbeeld lcd-monitor heeft een diagonaal van 3 inch (7,7 cm) en geeft meer dan een miljoen pixels weer. Dankzij de verschillende kijkhoeken kun je ook opnames uit moeilijke hoeken perfect kaderen. Live View is uiteraard ook van de partij, wat helpt om beelden te fotograferen waarbij de zoeker onpraktisch is, zoals wilde dieren, of opnames boven het hoofd.

Programma’s
Voor minder beslagen fotografen bevat de EOS 60D allerlei programma’s die helpen bij het maken van creatieve opnames, zonder dat je je om de instellingen moet bekommeren. Voor de semi-professionele fotografen is er de ingebouwde RAW-beeldverwerking. Die stelt je in staat gedetailleerd de helderheid, contrast, witbalans, vervorming en chromatische afwijkingen te corrigeren.
Je kunt ook allerlei effecten in de camera zelf toevoegen, zonder dat je fotobewerkingssoftware hoeft te gebruiken. Er zijn filters zoals Grainy B/W, Soft Focus, Toy Camera Effect en Miniature Effect.

Full HD video
Met de EOS 60D kun je ook Full-HD videopnames maken aan 1920x1080p HD met 30, 25 en 24 fps, evenals 720p video aan 60 en 50 fps. Je kunt ook een externe stereomicrofoon aansluiten.

Ergonomie
De behuizing van de EOS 60D combineert een ergonomisch verbeterde, gewelfde vorm met een nieuwe configuratie van de knoppen. Vaak gebruikte knoppen zijn gegroepeerd. De knoppen Quick Control Dial, Multi-controller en SET zitten nu verwerkt in één Multi Control Dial die je met je duim kunt bedienen. De mode dial beschikt nu over een vergrendelingsknop om onbedoelde wijzigingen tijdens de opnamen te voorkomen.

Geheugen
De EOS 60D kan geheugenkaartje gebruiken die beantwoorden aan de SDXC-standaard. Die bieden capaciteiten tot 2 TB. De accu is voldoende sterk om 1.100 foto’s in hoge resolutie te maken.

Verkrijgbaarheid
De Canon EOS 60D is vanaf september verkrijgbaar. De body kost €1.229. De kit met 18-55 IS objectief kost €1.329. In dit pdf-document van Canon vind je de volledige technische specificaties.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKlein schijfje met veel capaciteit
Volgend artikel3D panorama, ruisreductie en HD-video in Sony A580 en A560
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.