Windows in de cloud (1)

0
58
Sychron OnDemand Desktop

Sychron OnDemand Desktop (© ; licentie: )

Virtuele Desktops zijn een bijna even grote hype aan het worden als het hele cloudgebeuren zelf. Het aanbod echte cloud-VDI’s is echter nog erg karig. Wij bekeken twee oplossingen, een Amerikaanse en een Belgische. In dit eerste artikel komt Sychron OnDemand Desktop aan bod.

Op zich zijn virtuele desktops geen nieuwigheid meer: ze bestaan zo lang als er virtualisatie bestaat. De nieuwigheid zit ‘m in het gehost aanbieden van zulke virtuele desktopopgevingen: VDI in de cloud (VDI staat voor ‘Virtual Desktop Infrastructure’.) Voor een bedrijf kan zoiets heel erg interessant zijn, want virtuele desktops zijn veel goedkoper dan fysieke, ze kunnen niet stuk gaan en de hardware hoeft ook niet vervangen te worden. Idealiter zou je zo’n cloud-VDI dan moeten kunnen gebruiken vanaf een thin client. Dat betekent alvast een forse besparing op de energierekening vermits thin clients nauwelijks eentiende tot eenvijftiende van een gewone pc verbruiken. Als je een honderdtal pc’s op die manier kunt vervangen door thin clients en een cloud-VDI, bespaart u op elektriciteit, onderhoud en hardware. Het argument geldt trouwens ook voor als je zelf een eigen VDI uitbaat. Dat vereist het draaien en onderhouden van een eigen hypervisor-gebaseerde virtualisatieomgeving. En nu kun je dus zelfs dat uitbesteden.

We bekeken twee Cloud-VDI oplossingen, een van het Amerikaanse bedrijf Sychron en een van het Belgische bedrijf Yuntaa. In dit eerst artikel nemen we Sychron OnDemand Desktop onder de loep. Het artikel over het Virtual Yuntaa Platform lees je hier.

1
2
3
4
Vorig artikelSerie extra dunne Full HD 3D designtelevisies van Samsung
Volgend artikelLaptop upgraden naar USB 3.0 met ExpressCard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.