Snelle en veilige netwerkschijven voor kleinere bedrijven

0
Synology DiskStation DS110+ NAS

Synology DiskStation DS110+ NAS (© ; licentie: )

Synology lanceert de DiskStation DS110+ en DS210+ netwerkschijven voor KMO’s en MKB’s. Hoewel ze compact en energiezuinig zijn, leveren deze NAS‘en volgens Synology topprestaties en zijn ze bovendien stevig beveiligd.

De Synology DiskStation DS110+ en 210+ hebben dezelfde hardware aan boord: 1,06 GHz 64-bit processor, 512 MB geheugen, een gigabit LAN-poort, drie USB-poorten en een eSATA-poort. Het verschil tussen beide is dat je in de DS110+ slechts een harde schijf van maximaal 2 TB kwijt kunt, terwijl er in de DS210+ twee passen voor een totaal van maximaal 4 TB.  Volgens testen van Synology biedt de nieuwe DiskStation DS110+ NAS onder Windows een gemiddelde leessnelheid van 108 MB/s en een gemiddelde schrijfsnelheid van 68 BM/s. Zijn grotere broer DiskStation DS210+ heeft een gemiddelde leessnelheid van 108 MB/s en een iets lagere gemiddelde schrijfsnelheid van 58 MB/s. Deze snelheden worden bij de DS210+ wel gehaald in een RAID1 configuratie, dus waarbij de gegevens van de ene schijf permanent worden geback-upt op een tweede schijf.
Gegevens worden permanent in hardware geëncrypteerd met een vrijwel onkraakbare 256-bit AES-sleutel. De DS110+ verbruikt in werking slechts 21 Watt, terwijl de DS210+ 30 Watt verbruikt. Beide netwerkschijven hebben de uitgebreide besturingssysoftware DiskStation Manager 2.3 aan boord. (Lees meer over de DSM-software in onze review van de Synology DS410j NAS.) Deze software biedt allerlei functies, van automatische back-ups van en naar andere netwerkschijven, tot beveiligde toegang tot de inhoud van de schijf via het internet.
De Synology DS110+ kost €286, terwijl de DS210+ een adviesprijs heeft van €341. Je moet er wel zelf nog de schijven (laten) in monteren.

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelAltijd je vrienden bij de hand met Android smartphone
Volgend artikelSchermen capteren en nog veel meer
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.