Tekstherkenning voor de professional

0
115
Dit artikel is deel 2 van 3 in het DiskIdee dossier OCR
DossiernavigatieTekstherkenning verhoogt productiviteitTwee OCR-pakketten getest: een besluit

Installatie
We installeren de software op ons testsysteem dat beschikt over een Intel Pentium D 3,00 GHz processor en twee gigabyte ram-geheugen. Het besturingssysteem van dienst is Windows 7 (32-bit). De installatie en activatie neemt ongeveer 10 minuutjes in beslag. De activatie van de software doe je overigens best meteen na de installatie. Nuance is vrij strikt op het gebied van activaties.

Nuance is vrij strikt op het gebied van activaties

Nuance is vrij strikt op het gebied van activaties (© ; licentie: )

Als je de software niet activeert, kan je deze nog slechts vijf maal starten. Tijdens de installatie wordt ook PDF Create 5 geïnstalleerd op je pc. Met PDF Create 5 kan je vanuit elk programma universele pdf-bestanden aanmaken. Ook het vermelden waard is de duidelijke, Nederlandstalige interface tijdens de installatie. Op de cd kan je namelijk al voor de installatie kiezen welke taal je wenst te gebruiken. Ook een uitgebreide, Nederlandstalige handleiding wordt meegeleverd op de cd (al moet je deze wel gaan zoeken op de cd). OmniPage 17 Professional wordt geleverd met een gratis exemplaar van het documentbeheerprogramma PaperPort. Je moet deze software afzonderlijk installeren en dit valt dan ook buiten het bereik van onze test.

Interface
Wanneer we de software voor het eerst starten, zien we een frisse interface. Toch is het even wennen. Bij Abbyy FineReader 10 Professional spreekt bijna alles voor zich, zeker dankzij het venster ‘Nieuwe taak’. We gaan toch even de handleiding bekijken alvorens te starten met OmniPage.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelDraagbaar en monteerbaar luidsprekersysteem van Bose
Volgend artikelTwee OCR-pakketten getest: een besluit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.