Home Hardware

Vergelijken we appels met peren?

3

Je zult er wel niet wakker van liggen dat de Qosmio een webcam heeft van 1280 x 800 pixels terwijl die van de Akoya 1280 x 960 pixels telt. Maar – en nu komt het – de Medion Akoya P8614 (MD 98310) heeft GEEN Bluetooth en heeft slechts een gewone lezer/schrijver, die weliswaar dual layer en DVD-RAM ondersteunt maar GEEN Blu-Ray.
Dat verklaart meteen een groot deel van het prijsverschil: momenteel kost zelfs de meest eenvoudige interne Blu-Ray schrijver voor dektops nog altijd zo’n € 100. Notebookversies kosten meestal nog een pak meer. Hou er wel rekening mee dat die prijs in de nabije toekomst drastisch zal dalen.

Geen Bluetooth, geen Blu-Ray: heeft Medion iets tegen blauw?

Geen Bluetooth, geen Blu-Ray: heeft Medion iets tegen blauw? (© ; licentie: )

Conclusie
Misschien ga je ons verwijten dat we appels met peren vergelijken. Voor een stuk is dat waar, wanneer Blu-Ray voor jou een “must” is, heb je gewoonweg geen keuze. Maar laat die laatste ontwikkeling op DVD-gebied je (momenteel nog) ijskoud, dan heb je alle reden tot afwegen: groter scherm of minder gewicht? Meer software of een betere dienst-na-verkoop (wat nog te bewijzen valt…)? Maar € 250 is toch al een groot stuk voor een volgende computer, en tegen dan is Blu-Ray waarschijnlijk een standaard!
Adviesprijzen
Medion Akoya P8614 (MD 98310): € 699 (Aldi Nederland)
Toshiba Qosmio F60-10M: € 949
Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Update 10 jaar geleden.

Toshiba
Categorieën: Producenten
Update 12 jaar geleden.

Op de volgende pagina vind je nog de volledige technische specificaties van deze laptops.

3 REACTIES

  1. Bedankt voor het antwoord. 1 mei waren de laptops uitverkocht bij Aldi ze zouden mij bellen als er nog binnen kwamen. We zijn nu 2 weken verder maar nog niets van \Aldi vernomen.

    • Ja, bij Toshiba is dat 3 jaar pickup & return (BeNeLux) op de Laptop en 1 jaar op de batterij.

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten