Multimedialaptop met Blu-ray

0
52

Het belangrijkste verschil zit hem in de videochip. De Qosmio heeft een krachtige Nvidia GeForce GT 330M aan boord, die tot 1.024 KB videogeheugen kan aansturen (gedeeltelijk gedeeld met het werkgeheugen). Op de zijkant zit ook een eSata-aansluiting die tevens dienst doet als een van de vier usb-poorten. Nog een belangrijk verschil is de geïntegreerde Blu-ray drive.

Toshiba Qosmio F60 achterkant

Toshiba Qosmio F60 achterkant (© ; licentie: )

Alle verdere technische specificaties van deze laptop vind je op de laatste pagina van dit artikel.

Prestaties
We lieten dezelfde benchmarks op de Toshiba Qosmio F60-10M los als we gebruikten voor de Toshiba Satellite S500-115. Dankzij zijn krachtigere videochip presteert de Qosmio nog beter dan de Satellite Pro, die toch ook al erg mooie prestatiecijfers neerzette. De PCMark Vantage benchmark-score bedraagt 4.417, ongeveer vergelijkbaar met de score van 4.438 voor de Satellite Pro. Maar in de grafische benchmarks doet de Qosmio F60 de Satellite Pro de baard af. In de 3D Mark 2006 benchmark noteren we bijvoorbeeld 5.932 punten, tegenover 1.678 voor de Satellite Pro. De Windows Experience Index (WEI) is 5,5 tegenover 4,6 voor de Satellite Pro. Zoals te verwachten is de autonomie van de Qosmio maar matig: we haalden 2 uur 16 minuten, tegenover 4,6 uur voor de Satellite Pro. Voor een desktopvervanger is dat toch nog altijd een behoorlijke autonomie, net genoeg om bijvoorbeeld een film te bekijken.

1
2
3
4
5
Vorig artikelVirtuele opnamestudio voor muziekhobbyisten
Volgend artikelSterke mobiele harde schijf met usb 3.0
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.