Virtuele opnamestudio voor muziekhobbyisten

0
42
Avid ProTools Vocal Studio

Avid ProTools Vocal Studio (© ; licentie: )

Avid kondigt drie Pro Tools Essential Bundels aan waarmee hobbyisten eenvoudig muziek kunnen creëren met dezelfde middelen die ook populaire muzikanten gebruiken.

De drie M-Powered Essential softwareproducten van Avid zijn Pro Tools Vocal Studio, Pro Tools Recording Studio en Pro Tools KeyStudio. De software dient voor het maken van muziekcomposities, audiobewerking en -productie, maar ook voor consumenten die op zoek zijn naar een oplossing voor het maken en delen van muziek, voice-overs en podcasts. De Pro Tools M-Powered Essential software bevat een uitgebreide bibliotheek met virtuele instrumentgeluiden zodat je snel van start kan gaan ook als je weinig of geen ervaring hebt op muzikaal gebied.

Bundels
Avid bundelt de drie Pro Tools M-Powered Essential producten met M-Audio interfaces. Zo wordt Pro Tools Vocal Studio, waarmee je van je computer een opnamestudio voor zang of spraak maakt, geleverd met de M-Audio Producer USB microfoon waarmee je zowel zang als akoestische instrumenten kunt opnemen. Met de Pro Tools M-Powered Essential software kan je de tracks remixen of podcasts produceren.
Pro Tools Recording Studio wordt geleverd met de M-Audio Fast Track USB audio interface. Hierop kan je een gitaar of standaard microfoon aansluiten om opnames te maken en te bewerken met de bijgeleverde Pro Tools M-Powered Essential software.
Pro Tools KeyStudio tot slot wordt naast de M-Powered Essential software geleverd met het M-Audio KeyStudio USB keyboard dat aanslaggevoelig is en 49 toetsen telt. Het kan ook dienst doen als MIDI-interface.

Prijzen en beschikbaarheid
Avic Pro Tools Vocal Studio, Pro Tools Recording Studio en Pro Tools KeyStudio zijn geschikt voor Mac en pc. Naast de M-audio hardware interface wordt elke bundel geleverd met een snelstartgids en Pro Tools M-Powered Essential software (uitsluitend Engelstalig). De bundels hebben een adviesprijs van € 99.

Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelVirtueel wordt realistisch
Volgend artikelMultimedialaptop met Blu-ray
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.