Kleinzakelijke laptop met scherpe prijs

0
43
Toshiba Satellite Pro S500

Toshiba Satellite Pro S500 (© ; licentie: )

Ook in de (klein)zakelijke markt staan de hardwareprijzen onder druk. Fabrikanten zoals Dell en nu Toshiba pakken uit met professionele laptops die een scherp prijskaartje dragen. We testten dit keer de Toshiba Satellite Pro S500-115. We bekeken of je omwille van zijn democratische prijskaartje niet te veel compromissen moet sluiten.

De nieuwe Toshiba Satellite Pro S500-115 is een volwaardige laptop met een groot toetsenbord met apart numeriek klavier, die standaard wordt geleverd met Windows 7 Professional 64-bit. De standaarduitvoering zoals wij die hebben getest kun je op het internet kopen voor €602,48 exclusief btw (€729 inclusief). Dat is een erg scherpe prijs voor een kleinzakelijke notebook met volwaardige uitrusting. Vergelijk het bijvoorbeeld met de recent door DiskIdee geteste Dell Vostro V13 die tussen €399 en €559 exclusief btw kost. Ook die is bedoeld voor de kleinzakelijke markt, maar gebruikt een eerder trage Intel Core 2 Duo SU7300 processor, terwijl de Toshiba uitgerust is met een nieuwe en snellere Intel Core i3 M330 processor.
De Dell Vostro V13 heeft wel een andere ontwerpfilosofie dan de Toshiba Satellite Pro S500-115 en moet het vooral hebben van zijn erg platte en lichte (1,59 kg) verpakking (zonder ingebouwd optisch station). Zoals gezegd is de Toshiba een “normale” laptop die bijna de afmetingen en het gewicht (2,54 kg) van een desktopvervanger heeft. Helemaal vergelijkbaar zijn ze dus niet, maar als je vooral op zoek bent naar een performante laptop en afmetingen en gewicht je minder kunnen schelen, dan lijkt de Toshiba meer waar voor zijn geld te bieden.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDuo smartphones voor het sociale en muzikale leven
Volgend artikelLaserprinters met Plug & Print technologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.