Een miljoen Telenet-klanten krijgen voor 1 augustus nieuwe webmail

Telenet vernieuwt webmail

14

Telenet start woensdag met de uitrol van nieuwe webmail voor zijn 1 miljoen internetklanten. Voor augustus zullen alle klanten een beter webmailprogramma krijgen dat gewone e-mailclients zoals Outlook overbodig maakt. Alle klanten krijgen 5GB opslagruimte voor hun mails.

Tot nu toe kon je als Telenet-internetgebruiker 50MB mail tijdelijk opslaan. In de nieuwe webmail die op 1 augustus bij alle klanten zal uitgerold zijn, verhonderdvoudigt wordt die opslagruimte verhonderdvoudigt tot 5GB. Het webgebaseerde e-mailprogramma is ook flink verbeterd. Het is gebaseerd op Zimbra, een open source e-mailserver van VMWare.

Mogelijkheden
De gebruiksvriendelijke webmail biedt een ingebouwde agenda en adresboek. Gebruikers kunnen binnenkomende post filteren met behulp van regels en ze kunnen ook persoonlijke handtekeningen aanmaken. Een traditioneel e-mailprogramma zoals MS Outlook wordt daardoor volgens Telenet overbodig voor zijn klanten. Ook de maildiensten van Google en Microsoft zijn nu overbodig, aldus Telenet. De nieuwe webmail zul je ook op je smartphone (gsm) kunnen raadplegen via de speciale mobiele versie.
Overigens gebruikt zeventig procent van de Telenet-klanten een Telenet-mailadres. Bij meer dan de helft van de klanten is het Telenet-adres hun belangrijkste e-mailadres.

Uitrol
De uitrol van het nieuwe Telenet webmailplatform gebeurt gefaseerd. Alle Telenet internetklanten zullen tussen begin april en 1 augustus 2010 automatisch overgezet worden naar het nieuwe webmailplatform en hoeven daarvoor zelf niets te doen. Telenet stuurt aan gemigreerde klanten een mail met de melding dat zij vanaf dat moment de nieuwe webmail kunnen gebruiken. Klanten die echter sneller overgezet willen worden kunnen zich via www.telenet.be/nieuwewebmail registreren en krijgen dan al in de komende weken toegang tot het nieuwe webmailplatform. Nieuwe internetklanten krijgen standaard toegang tot de nieuwe webmail.

Foto van Telenet
Website: Visit Website
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

14 REACTIES

 1. Ik vind de nieuwe outlook.com fantastisch. Een inlog adres voor je mail, ja agenda , je opslag in de cloud (skydrive) en Skype.

  • Dat is vreemd, ik heb het net geprobeerd: surf naar webmail.telenet.be (zonder WWW. !), e-mailadres invullen, paswoord en ik zie mijn mail. Wanneer moet jij nog een 2de keer inloggen?

 2. Indien ik de nieuwe telenet open openen er 3 nieuwe vensters tegelijk en als ik wil afsluiten door afmelding wordt er telkens nog eens een nieuw venster geopend met vermelding of ik de onbeveiligde items wil weergeven?
  Of ik nu ja of nee antwoord, ik kan alleen sluiten via het kruisje.
  Werk met windows vista.
  Kan iemand hierbij helpen?

  • Ik heb het juist uitgeprobeerd, en alles werkt bijmij zoals het hoort. Mijn PC’s draaien wel op Windows 7, maar ik zie niet in wat webmail te maken heeft met het besturingssysteem. Welke browser gebruik je?

  • Dag René,
   Ik heb internet explorer.
   Heb juist nog eens geprobeerd en tel 5 nieuwe vensters vooraleer telenet werd geopend.

   • René en Jozef
    Ik ga via mijn favorieten, telenet webmail, dan krijg ik al automatisch 2 vensters, de ene om in te loggen, de andere een leeg venster met de vermelding https://www.telenet.be/sso/ext/checksession.jsp of …sso/ext.signon.jsp wat dat ook mag betekenen.
    Terug naar eerste venster ingelogd en dan vermelding :
    wilt u de onbeveiligde items weergeven, ik klik neen, soms kan ik dan openen, soms niet en openen er andere vensters. Het is eigenlijk heel verwarrend.
    Ga er even tussenuit dus kan niet direkt antwoorden.
    Groetjes

  • Vreemd. Ik ga meestal “rechtstreeks” ( webmail.telenet.be dus zonder www ervoor) en dat levert mij één pagina met logon op, als ik mijn gegevens invul krijg ik in hetzelfde tabblad mijn Inbox te zien. Ik heb het ook via de portaalsite http://www.telenet.be geprobeerd, dan klikken op Mijn Webmail en dan opent zich hetzelfde logon scherm, weliswaar op een nieuw tabblad. Welke pagina’s openen er zich bij jou dan nog?

  • Jij ziet blijkbaar een deel van de Java-code ( …JSP staat voor JavaServer Pages). Uiteraard is dat niet de bedoeling. Mogelijk staat één van de vele parameters van IE8 verkeerd, ofwel, zoals Jozef al suggereert, zit er een virus of andere rommel op je PC. Probeer eens met een andere browser (Opera, Google Chrome, FireFox of nog een andere)? Installatie is toch gratis en duurt echt maar enkele minuten. Dan weet je toch al of het al dan niet aan IE8 ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.