Videoconferentie in Full HD vanaf thuiswerkplek

0
44
Tandberg EX90 en inTouch

Tandberg EX90 en inTouch (© ; licentie: )

Tandberg introduceert met de EX90 een videoconferencing-oplossing waarmee je in Full-HD vanaf je bureau thuis of op het werk vanop afstand kunt communiceren en samenwerken met anderen.

De Tandberg EX90 is een videoconferentie-terminal met een scherm van 24 inch. Via de Tandberg inTouch afstandsbediening en EX90 treed je in verbinding met elk standaard video- of teleprecense-systeem. De inTouch is een bedieningspaneel waarmee je een videoconferentie kunt starten. Het 8-inch aanraakscherm van de inTouch bevat een gebruiksvriendelijk menu. Je kunt het ook gebruiken om bestanden met anderen te delen of om de geavanceerde functies van het EX90-scherm te gebruiken.
Deze videoconferencing-oplossing kan gelijktijdig met drie personen communiceren. Iedereen is duidelijk zichtbaar op het 24-inch scherm. Je kunt het scherm ook gebruiken als gewone pc-monitor, of als tweede monitor voor op je computer. Bovendien kun je er een tweede videoconferentiescherm op aansluiten, waarbij je op het ene scherm je gesprekspartner ziet en op het andere bijvoorbeeld een presentatie kunt geven.
De Precision HD camera die bovenop de EX90 zit, draait in een hoek van negentig graden. Zo kun je de camera eenvoudig richten op tekeningen, blauwdrukken, modellen of andere voorwerpen die je aan je gesprekspartner wilt tonen. Het is trouwens mogelijk om een extra camera op het scherm aan te sluiten. De camera heeft een Full HD videoresolutie van 1080p aan 30 beelden per seconde. Al dit moois kost wel een pak geld. De EX90 kost 10.000 euro.

Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCompact en gebruiksvriendelijk laserprintertje
Volgend artikelMultimediastreamer in aparte vormgeving
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.