Duo Xacti camcorders in zakformaat

3
43
Sanyo Xacti VPC-CS1 en VPC-SH1

Sanyo Xacti VPC-CS1 en VPC-SH1 (© ; licentie: )

Sanyo brengt in de Xacti-reeks camcorders twee Full HD modellen op de markt. Het zijn erg compacte Dual Camera’s waarmee je zowel video kan opnemen als foto’s kan maken.

Met een dikte van 27 mm en een gewicht van 142 gram is de Xacti VPC-CS1 volgens Sanyo een van de kleinste Full HD camcorders op de markt vandaag. De CS1 heeft een verticaal ontwerp, terwijl de compacte VPC-SH1 de traditionele horizontale vormgeving heeft. Dit model meet 42,8 x 59,2 x 117,9 mm en weegt 203 gram. Beide camcorders bieden een resolutie van 1920 op 1080 beeldpunten. Je kunt er ook foto’s met resoluties tot 10 (SH1) en 8 (CS1) miljoen pixels mee maken.

Uitrusting
De SH1 heeft een 30x zoom en 35 mm breedhoeklens, terwijl de CS1 een 10x zoom biedt. Ze slaan videobeelden op in het MPEG-4 AVC/H.264 formaat en kunnen tot 4 uur lang filmen met een SD geheugenkaartje van 32 GB, aldus Sanyo. Beide modellen hebben een ingebouwde luidspreker en stereo microfoon. De richting van de microfoon past zich automatisch aan volgens het zoomniveau van de lens, of volgens een van de handmatige instellingen. Beide Xacti camcorders hebben een 285° roterend lcd-scherm. Ze zijn uitgerust met een HDMI-aansluiting zodat je video’s en foto’s rechtstreeks kunt bekijken op een HD-televisie. Ook ondersteunen deze camcorders de Eye-Fi-SD kaarten, waarmee je video rechtstreeks draadloos op een computer of sociale netwerksite kan opslaan zodra de camera in de buurt van een gekend computernetwerk of internet komt.

Prijs en beschikbaarheid
De Sanyo Xacti VPC-CS1 is verkrijgbaar in zilver en roze voor € 329. De Sanyo Xacti VPC-SH1 is verkrijgbaar in rood en zwart voor € 399.

Foto van Sanyo
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelGenieten van muziek zonder draad
Volgend artikelMicrosoft Internet Explorer 9 (bèta versie) preview
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Dag Kurt. Dit is geen test, maar een nieuwsbericht op basis van informatie van Sanyo. Voor zover ik het begrijp, zit het verschil hem vooral in de vorm (verticaal of horizontaal), draagbaarheid en in de iets betere optische kwaliteit van het horizontale model. Wil je een “zakmodel” ga je voor de CS1, wil je de beste optische kwaliteit dan ga je voor de SH1.

  2. Leuk artikel, maar ik blijf toch een beetje op m’n honger zitten 🙁 Wat zijn nu (behalve de zoom en de vormgeving) de verschillen tussen deze beide modellen ? Waarom zou ik kiezen voor de ene of voor de andere ?

Reacties zijn gesloten.