Slanke Dell Vostro laptop voor zakelijke markt

0
40

Uitrusting
Er zit geen optische schijf in de Vostro V13. De Lithium-Ion accu (6 cellen) is evenmin verwisselbaar, maar vast ingebouwd. Daar staan we altijd wat huiverig tegenover, want accu’s verslijten nu eenmaal. Zelf verwisselen is er niet bij; bij mankement zul je dit door Dell moeten laten uitvoeren.
Het aantal aansluitingen is beperkt tot VGA, 2 x USB, 1 x eSATA (gecombineerd met een van de USB-aansluitingen) en een gigabit-Ethernetpoort. Op de zijkant vinden we nog een geheugenkaartlezer en een 34mm ExpressCard-sleuf. In de schermrand is een webcam geïntegreerd. Bluetooth en WiFi (802.11n Draft) zijn eveneens van de partij. Het geheugen (4GB) kun je niet uitbreiden. De grafische chip is een niet al te krachtige Intel GMA 4500MHD. Dell biedt verschillende harde-schijfopties, waaronder ook ssd. Ons testexemplaar was uitgerust met een 320GB Seagate-harde schijf.

Dell Vostro V13 opzijPrestaties
We lieten dezelfde benchmarks op deze Vostro V13 los als we gebruikten voor de Packard Bell Butterfly M. De PCMark Vantage score ligt met 2707 punten iets lager dan bij de Butterfly M, die 2959 punten scoorde. Ook de Windows Experience Index (WEI) ligt met 3,2 lager dan de 4,4 van de Butterfly M.

1
2
3
Vorig artikel10-inch netbook van Sony
Volgend artikelLed-monitors met oog voor design
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.