Sitecom 300N WL-328 en WL-350 simultane dual-band routers

Router die gelijktijdig op twee frequenties werkt

0
Sitecom 300N WL-328 Concurrent Dual-band Router
Sitecom 300N WL-328 Concurrent Dual-band Router
Draadloze netwerken werken sinds enige tijd ook in de 5 GHz frequentieband, naast de oudere 2,4 GHz band. Die nieuwere frequentieband is minder druk en dus geschikt voor signalen waar continue prestaties belangrijk zijn. Probleem is dat de meeste apparatuur in de ene of de ander band werkt, maar niet in beide tegelijk. Sitecom heeft daar met de WL-328 en WL-350 dual-band routers iets op gevonden. Deze routers kunnen gelijktijdig op de twee frequenties zenden en ontvangen.

WiFi-netwerken gebruiken traditioneel de 2,4 GHz band. Sinds enige tijd mag bij ons ook de 5 GHz band worden gebruikt. Beide frequentiebanden zijn licentievrij en worden dus gebruikt door allerlei toepassingen. Zo wordt de 2,4 GHz vanouds niet alleen voor draadloze netwerken gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor telefonie (DECT), draadloze bewakingssystemen en zelfs magnetrons (microgolfovens). De nieuwere 5 GHz band wordt vooral voor netwerktoepassingen gebruik en is dus minder druk. Daardoor kun je er hogere doorvoersnelheden mee halen, wat ideaal is voor intensieve applicaties zoals audio- en videostreaming, online gaming en internettelefonie of VoIP.

Sitecom 300N WL-350 Wireless Media Router
Sitecom 300N WL-350 Wireless Media Router

Simultaan
Draadloze routers werken traditioneel in de ene of de andere band, zelfs al ondersteunen zowel 2,4 GHz als 5 GHz. De Sitecom Simultaneous of Concurrent Dual-band router WL-328 werkt zoals de naam het al zegt gelijktijdig in beide banden. Ook de nieuwe Sitecom WL-350 Wireless Media Router kan tegelijk in 2,4 GHz en 5 GHz zenden en ontvangen.
Beide draadloze frequenties opereren via de nieuwste draadloze “N” standaard. De theoretisch maximale doorvoersnelheid is dus 300 Mbps voor elke band (2 x 300 Mbps). De minder drukke 5 GHz frequentie maakt ononderbroken prestaties mogelijk voor tijdgevoelige toepassingen zoals het streamen van audio en HD-films, gaming en VoIP.

Vier SSID’s
De routers ondersteunen meerdere netwerknamen of SSID’s. Voor elke frequentieband kun je tot vier unieke netwerknamen instellen. Ze ondersteunen ook eenvoudige beveiliging via een druk op de knop (WPS). De WL-328 heeft vier 10/100 Mbit LAN poorten en een 10/100 Mbit WAN poort voor het aansluiten van de internetverbinding.

StreamEngine
De WL-350 heeft met StreamEngine speciale software aan boord voor betere prestaties met het draadloos doorstromen van HD video en audio. Automatische QoS geeft voorrang aan tijdintensieve applicaties. De WL-350 heeft vier full-duplex gigabit LAN-poorten en een dito WAN-poort. Hij heeft ook een USB-poort waarop je een externe schijf of geheugenstick kunt aansluiten.

Prijzen
De Sitecom 300N WL-328 concurrent dual-band router kost €99,99. De Sitecom 300N WL-350 wireless media router kost €149,99. Sitecom geeft tien jaar garantie op beide routers.

Foto van Sitecom
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.