WD SiliconEdge Blue Solid State Drives

Ssd’s van Western Digital leven lang

0
WD Silicon Edge Blue
WD Silicon Edge Blue 256 GB
Solid State Drives of ssd’s zijn “harde” schijven zonder bewegende onderdelen. WD brengt nu de Silicon Edge Blue ssd-reeks op de markt: snel, betrouwbaar en verhoudingsgewijs betaalbaar.

De 2,5-inch Silicon Edge Blue van Western Digital is verkrijgbaar in drie capaciteiten: 64 GB (€ 253,98), 128 GB (€ 447,69) en 256 GB (€ 810,99). Dat is uiteraard een flink stuk duurder dan gewone harde schijven van vergelijkbare capaciteiten. Maar het is wel goedkoper dan ssd’s enkele maanden geleden nog kostten. Ssd’s hebben een aantal voordelen tegenover drives met bewegende onderdelen. Zo zijn ze beter bestand tegen trillingen en schokken. Ook maken ze geen lawaai. Bovendien verbruiken ze minder energie. En ze zijn ook erg betrouwbaar. Zo geeft WD voor de Silicon Edge Blue een gemiddelde levensduur van 250.000 uren op.

SATA
De WD Silicon Edge Blue ssd’s hebben een SATA3-interface voor een maximale doorvoersnelheid van 3 gigabits per seconde op interfaceniveau. In de praktijk halen deze schijven leessnelheden tot 250 MB/s en schrijsnelheden tot 170 MB/s. Dat is een stuk sneller dan een gewone harde schijf. De ssd’s van WD ondersteunen TRIM en NCQ, twee interfaceopdrachten die de levensduur en prestaties van de ssd onder besturingssystemen zoals Windows 7 verlengen. De TRIM-opdracht zorgt ervoor dat de controller van de SSD weet welke geheugencellen mogen worden overschreven. Als een besturingssysteem daar rekening mee houdt, kan het aan een SSD vertellen dat een geheugencel met gewiste informatie ook effectief door de controller mag worden leeggemaakt. Bezie het als een permanente ‘reset’ op geheugencelniveau. Op die manier vertraagt de SSD niet naarmate je ermee werkt en hoef je ze ook niet om de zoveel tijd volledig te ‘resetten’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.