Norton 360 biedt allesomvattende bescherming

0
37

Norton 360 v4

Symantec introduceert de vierde versie van zijn “all-round” antimalware-software Norton 360. Een van de nieuwigheden is de mogelijkheid om de gegevens op je pc online te back-uppen. Je kunt die gegevens vervolgens ook opvragen met bepaalde smartphones.

Norton 360 combineert antivirus-, antispyware, back-up en een slimme firewall in een allesomvattend beveiligingspakket. Versie 4 biedt als nieuwigheden onder andere automatische back-up en online toegang tot back-upbestanden. Gebruikers van Android-mobieltjes en iPhones kunnen de geback-upte documenten openen en delen met hun vrienden. Alles is uiteraard beschermd met wachtwoorden zodat alleen bevoegden aan de geback-upte gegevens kunnen. De gratis app voor Android is meteen beschikbaar. De eveneens gratis app voor iPhone en iPad verschijnt binnenkort in bètaversie. Gebruikers kunnen de apps downloaden in de applicatiewinkel van hun mobieltje.

Antimalware
De antivirustechnologie in Norton 360 is dezelfde als die van Norton Antivirus 2010. Onze test bevestigt dat de nieuwe virus-engine een stuk beter werkt dan voorheen. Norton start sneller op en verbruikt heel wat minder systeembronnen dan vroeger. De bescherming is ook slim en kan aanvallen blokkeren voor ze problemen veroorzaken. Dit is vooral belangrijk voor gebruikers die veel op sociale netwerken zoals Facebook of Windows Live zitten. Volgens een test uitgevoerd door het Britse Dennis Labs was Norton de enige oplossing van tien geteste producten die bescherming bood tegen alle bedreigingen die de testers uitprobeerden.

Verbeterde prestaties
Norton 360 bevat andere hulpmiddelen die de werking van de pc verbeteren. Zo is er PC Tuneup waarmee je de prestaties van je computer kunt optimaliseren. Smart Start-Up Manager zorgt ervoor dat je pc sneller opstart door overbodige startprogramma’s te blokkeren.

Prijs en systeemvereisten
Norton 360 kost 89,99 euro. In die prijs is 2 GB online opslagruimte inbegrepen. Betaal je 99,99 euro voor de premium-editie dan krijg je 25 GB opslagruimte. Je mag de software tegelijk gebruiken op maximaal drie pc’s. In de prijs is een jaarabonnement beveiligingsupdates inbegrepen. Je kunt de software gebruiken op Microsoft Windows XP, Vista en Windows 7.

Vorig artikelStar Trek achterna
Volgend artikelModerne laptop tegen prima, maar niet uitzonderlijke prijs
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.