Als smaakmaker: de volledige versie gratis

0
79
Command and Conquer 3 – Tiberian Sun gratis te downloaden!

Command and Conquer 3 – Tiberian Sun gratis te downloaden! (© ; licentie: )

Een kleine drie jaar geleden, op 26 maart 2007 om precies te zijn, lanceerde Electronic Arts (EA) een volgend deel in zijn succesvolle Command and Conquer-reeks, “Command and Conquer 3 – Tiberian Sun”. In dezelfde periode kon je op deze website een review lezen van het spel. En als je een beetje de artikels in DiskIdee volgt, dan kon je hier een half jaar geleden vernemen dat EA, de uitgever van deze spelletjes, aan deel vier werkt: “Command and Conquer 4 – Tiberian Twilight”. De release-datum hiervan is ondertussen bekend geraakt: 16 maart 2010. Tussen die twee delen ligt bijgevolg een slordige drie jaar, een eeuwigheid in de ogen van spelletjesland.

“Een beetje extra reclame is dan ook op zijn plaats” moeten ze bij EA gedacht hebben. Een geheugensteuntje, iets om de gamers terug te laten aanknopen met het verleden. Zo kwamen ze op het idee om als smaakmaker de complete versie van deel 3 plus de uitbreiding “Firestorm” volledig gratis aan te bieden, je kunt ze downloaden op de betrokken website van EA. De onderliggende gedachte is uiteraard de hoop dat dit spel je zodanig goed bevalt dat je je ook het vierde deel zult willen aanschaffen, maar dan wel tegen betaling uiteraard.

De volgende versie, Command and Conquer 4 – Tiberian Twilight, is uiteraard niet gratis

De volgende versie, Command and Conquer 4 – Tiberian Twilight, is uiteraard niet gratis (© ; licentie: )

We krijgen trouwens zo’n beetje de indruk dat het toch niet zo geweldig goed gaat bij EA: op een andere website kan je namelijk lezen dat op dezelfde datum de servers voor het online multiplayer-game “The Lord of the Rings: Conquest” zullen uitgeschakeld worden “bij gebrek aan interesse”.
Voor je deel 3 plus de uitbreiding “Firestorm” van Command and Conquer downloadt, toch een waarschuwing: het bestand is weliswaar gezipt, maar desondanks is het nog altijd meer dan 1,3 GB.
Op de website hebben we even de minimum vereisten nagekeken waaraan je PC moet voldoen. Je vindt die alleen maar voor een PC met Windows XP of Windows Vista, maar je wordt er wel voor gewaarschuwd dat het spel alleen in Vista 32-bit werkt, niet in de 64-bit versie. We kunnen dus aannemen dat datzelfde geldt voor Windows 7.

De servers voor het online multiplayer game van The Lord of the Rings: Conquest worden uitgeschakeld

De servers voor het online multiplayer game van The Lord of the Rings: Conquest worden uitgeschakeld (© ; licentie: )

Deze minimum vereisten zullen voor de meeste lezers wel geen probleem opleveren:
• Een Intel Core Duo computer (Single Core) Intel Pentium 2.6 Ghz of beter; AMD Athlon XP 2800+ of beter;
• 1 GB RAM werkgeheugen;
• DirectX 9.0c compatible grafische kaart (NVIDIA GeForce 6800 of beter, ATI Radeon X800 of beter);
• 10 GB vrij op de harde schijf;
• Voor multiplayer games: 2 tot 6 spelers met optionele voice ondersteuning;
• Netwerk of internet verbinding: kabel, DSL of sneller.

Vorig artikelLaptops voor de mobiele gamer
Volgend artikelTest je filmkennis
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.