Smartphone voor multimediabeleving

0
39
Nokia X6 16GB

Nokia X6 16GB (© ; licentie: )

Met zijn ingebouwd geheugen van 16GB, zijn compact design en zijn aanraakgevoelig scherm van 3,2 inch trekt de Nokia X6 16GB voluit de kaart van multimedia.

Nokia kondigt een nieuwe X6 smartphone aan. Naast de Nokia X6 32GB is er nu ook een model met een intern geheugen van 16GB. De smartphone heeft een 3,2-inch touchscreen met een resolutie van 640 x 360 pixels (nHD), een beeldverhouding van 16:9 en tot 16,7 miljoen kleuren. Er is een automatische oriëntatiesensor (Accelerometer) voor schermrotatie.

Widgets
De smartphone biedt directe toegang tot de Ovi Store. Op de X6 16GB kan tot 5500 songs opslaan, waarmee je playlisten kan aanmaken. Naast songs heb kan je via Ovi Store meer dan 3000 spelletjes en applicaties downloaden. Volgens Nokia is de batterij goed voor 35 uur speeltijd. Via widgets biedt deze smartphone rechtstreeks toegang tot 20 favoriete contactpersonen, maar ook tot sociale netwerken zoals Facebook.

Camera
De Nokia X6 16GB is uitgerust met een 5 megapixel camera en een optische Carl Zeiss lens met dubbele LED flash. De smartphone is compatibel met 3G+ mobiele netwerken en bevat een A-GPS module, draadloze Bluetooth stereo-verbinding en Wi-Fi.

Prijs en beschikbaarheid
De Nokia X6 16GB zal beschikbaar zijn vanaf het 1ste trimester van 2010 met een adviesprijs van € 389.

Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTussen de twee in
Volgend artikelOnder water fotograferen tot 10 m diep
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.