Home Bedrijven

Verzeker softwarecompatibiliteit bij installeren en bijwerken

1

Basisfilosofie
De basisfilosofie van het product luidt: ‘Load-It!’, ‘Run-It!’ en ‘Fix-It!’. De gebruiker laadt zijn onderzoeksplugins en applicatiepakketten waarover rapporten gegenereerd moeten worden. Die plugins verzorgen specifieke controles. Bij de licentie horen een aantal standaardplugins. Extra benodigde plugins moeten apart aangeschaft worden. De eerste opdracht “Load-it!” dient dus voor het inladen van de te controleren softwarepakketten. Zodra het laden klaar is, genereer je met ‘Run-It!’ de rapporten. Dan volgt een overzicht van alles wat niet in orde is, met eventuele oplossingen. De derde stap, ‘Fix-It!’, probeert alle gevonden problemen op te lossen.

Eenvoudige interface
De AOK werkplekinterface is erg eenvoudig. Uiterst links is er een gerubriceerd hoofdmenu met rubrieken Pakketten, Rapporten, Samenvatting en Legende. Pakketten laat toe nieuwe Changebase plugins te openen. Daar vind je ook de hoofdopdrachten Load-it!, Run-it! en Fix-it!. Om software of updates te onderzoeken, sleep je gewoon de MSI’s (Windows Installer Files) naar de AOK werkplek. Je kunt meerdere MSI’s tegelijk ernaartoe slepen.

AOK pakketten laden

AOK pakketten laden (© ; licentie: )

Plugins die niet via het upgradesysteem geladen worden, kunnen ook offline worden toevoegd. Je sleept dan de CBP-bestanden (dat zijn de plugins) naar de AOK-werkplek. Load-it! laadt dan alle benodigde plugins en zet de te onderzoeken pakketten in de database. Zodra dat gebeurd is, kun je de rapporten met Run-it! genereren. Je vinkt eerst aan voor welke softwarepakketten dat moet gebeuren. De softwarepakketten op de AOK werkplek vertakken zich in boomstructuren met gevonden problemen. Er verschijnen achter iedere softwaretak pictogrammen die aangeven wat er goed of fout is. AOK geeft ook aan wat het zelf kan herstellen en wat eventueel manueel door een systeembeheerder opgelost moet worden.

1 REACTIE

  1. In aanvulling op dit artikel. AOK wordt ook ingezet in de migratie naar Windows7. Uit recente projecten over 20 klanten met 8.500 applicaties hebben we geconstateerd dat 95% van de applicaties geautomatiseerd technisch geschikt gemaakt kunnen worden voor Windows7. Dit in zeer korte tijd. Dit bespaart enorm veel tijd en geld in het testen en repackagen van applicaties.

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten