ALDI Netbook Medion Akoya E1218 (MD 98210) netbook preview

Aldi legt netbook in de rekken

32
ALDI Medion Akoya E1218 (MD 98210)
ALDI Medion Akoya E1218 (MD 98210)
Enkele dagen geleden blikten we vooruit op de nieuwe Google Nexus One smartphone. Maar misschien lokt het je niet om te internetten of te e-mailen op een microscopisch klein beeldscherm met amper 9 cm diameter? Enkele dagen later bespraken we de Medion Akoya P8612, een laptop met een scherm van 47 cm en wel 3,8 kilo zwaar. Misschien lokt het je al evenmin om de godganse dag met zo’n gigantische notebook rond te zeulen. Vanaf 20 januari vind je bij Aldi België een tussenoplossing: een compacte netbook, de Medion Akoya E1218 (MD 98210).

Netbooks zijn te groot om door het leven te gaan als smartphone en te klein om ze als laptop of notebook te beschouwen. De Aldi Medion Akoya E1218 (MD 98210) is met zijn scherm van 10″ (25 cm) duidelijk zo een compacte mini-laptop of netbook.
Heb je moeite om je een beeldscherm met 25 cm diameter concreet voor te stellen? Neem dan een gewoon blad A4 papier, vouw het dubbel en dat is het. Dit beeldscherm heeft een resolutie van 1024 x 600 pixels en de achtergrondverlichting wordt verzorgd door energiebesparende leds.

32 REACTIES

  • Nee, Karel, Mobile Vikings is een online gsm operator. Hun sim-kaarten kan je niet rechtstreeks in een netbook of andere computer steken.

   • René, je moet niet zomaar zeggen dat dat niet mogelijk is, je kan met een netbook zoals met elke laptop wel dedelijk via het gsm netwerk surfen. Maar je hebt dan wel een usb-adapter nodig waarin je de sim kaart kan steken en zo aan de netbook/laptop koppelen.

    • Je hebt gelijk, Pascal, maar ik begrijp de vraag als “kan ik een sim kaart rechtstreeks in het toestel steken”, zoals je dat bijvoorbeeld ook doet bij de recent in de Aldi verkochte tablet Medion LifeTab MD 99000 (P9514), die heeft een ingebouwd SIM card slot. Maar, zoals je zegt, via een omweggetje met zo’n USB adapter kan het wel (vermoed ik, ik heb het nog nooit geprobeerd).

 1. Het vervangen van het ram-geheugen is heel simpel:

  1. verwijder het toetsenbord door gewoon met behulp van een schroevendraaier ofzo hem los te duwen aan de kleine gleufjes bovenaan het toetsenbord.

  2. maak het kabeltje los door het witte streepje aan de kabel omhoog te duwen.

  3. vijs alle vijzen los die direct contact maken met het aluminium vlak/ deksel.

  4: duw aan de onderkant waar de batterij normaal zit tegen de aluminium streepjes en het deksel komt los te zitten.

  5. verwijder het deksel en maak het ram latje los en vervang het door een passend 2 GB ram latje.

  Hopelijk was deze info zeer nuttig!

 2. Hoe werkt de nieuwe netbook MD 98240
  Mini-notebook 10″ juist? Waar kan men de (sim)kaarten verkrijgen en hoe lang gaan deze mee?

  • Een netbook werkt precies hetzelfde als een laptop, Anny. Je hebt dus ergens een Wifi signaal nodig. Thuis kan dat je eigen draadloze router zijn, op reis zal je merken dat heel wat hotels draadloos internet aanbieden, onderweg kan je hotspots gebruiken. Dan heb je (bijvoorbeeld) thuis een Belgacom ADSL abonnement, in het hotel betaal je aan de balie voor toegang, voor onderweg een Telenet Hotspot abonnement. Het werkt dus niet zoals een GSM waar je een SIM kaart, prepaid of met abonnement, insteekt.

 3. Er is een nieuw type op komst! Aldi Duitsland komt met de MD98240 (E1222) zelfde prijs maar met Atom N450 en iets grotere HD. Dus als je aankoop niet echt dringend is: wacht nog even!

 4. Ik heb het gevraagd bij Medion het geheugen van 1Go kan vervangen worden door een andere stuk van 2Go.
  Maar ik weet niet hoe die deksel openmaken zonder schade !
  mvg

 5. Kan iemand mij tonen hoe het onderste deksel openmaken voor de Ram te vervangen in 2 Go a.u.b ? Ik vind geen vijzen ?
  dank vooraf,
  Groetjes,
  H

 6. @Karina,

  folder staat nog niet online….. 🙁
  zijn altijd aan late kant met online zetten…
  anders mailtje sturen?
  is vanaf vandaag actie

  gisteren in de bus gekregen (woon op 4 km. van saturn brugge)

  mvg

  Geert

 7. @Geert, kan ik niet vinden, waar dan..? op link opent wel pagina v Saturn, maar kan ik geen aanbieding v laptop vinden.
  Ik krijg de Medion Laptop niet echt goed, met name die vertraging (is ie nog ergens mee bezig…???)is heel vervelend, en de muis ook.

 8. nogmaals bewijs van mijn reactie van 20 januari 2010 om 12:54

  nu netbook in Saturn (vanaf 03/02).
  Kwaliteit!! Asus (beste in duurzaamheidstesten volgens Amerikaans verzekeraar)
  Intel Atom N450 1,66 Ghz ipv 1,6 Ghz N270 (zuiniger)
  verschillende kleuren
  269 EURO

 9. hallo,

  ik kocht deze middag het des betreffende netbook.
  Nadat ik alles opgestart had en hem enkele uren had laten opladen, wou ik even in de zetel werken met dit nieuwe “speeltje”. Nu krijg ik hem zonder netsnoer niet aan de praat.
  Wanneer ik kijk naar naar het icoontje met de batterij onder netspanning geeft deze aan dat er 55% beschikbaar is.Volgens mij zou dit toch moeten volstaan om het toestel op te starten.
  Heeft iemand dergelijke ervaringen met dit toestel of enige tips die mij van mijn probleem kunnen afhelpen zonder het toestel na een halve dag terug op te sturen naar medion
  Nicolas

   • Alvast bedankt voor de snelle reactie, ik dacht dat
    e deze zelf moest opsturen. Is er een kans dat ze
    mij een andere mee geven? Nu heb ik het toestel
    in slaapstand gezet en laat hem nu de hele nacht
    opladen. Hopelijk lukt het morgen en moet ik niet
    naar de Aldi ermee.

    Nicolas

  • Probeer morgen nog eens, dan zou hij probleemloos moeten starten op batterij. Indien niet: zoals Geert al zei, terug naar de winkel. Ik verwacht dat je mag kiezen: geld terug of een ander toestel (als ze er nog een hebben). Aldi is daar vrij soepel in, maar natuurlijk hangt dat een beetje af van de gerant.

 10. Leve de concurrentie! in de BE makrofolder 27/01/2010 – 09/02/2010 vind je een zeer gelijkaardige netbook ASUS 1001HA (Atom N270-1,6Ghz – 1GB RAM en HD 160 GB), weliswaar mert Win XP, voor € 259 inclusief een externe writer (maar ik heb geen idee wat die wel/niet kan).

 11. Jozef,

  Ik volg je 100% in uw redenering….

  Ikzelf ben ook niet meer ‘wild’ van Aldi tijdelijke artikelen…
  Je kan gans het jaar door, als je wat uitkijkt koopjes doen. Soms 1 maand niet, maar er komt altijd iets….
  aldi is niet meer synoniem van: het beste aan de laagste prijs…

  zoals gezegd vind ik die netbooks weer een marketinghype van deze tijd…..

  in saturn laptop 17,3″ met 4 GB ram, 2 GHz Intel CPU, 320 GB HD,LED scherm, vista (ok, up te graden, mits 15 €?) 3 weken terug voor 450 €.

  Waarom dan zo’n klein ding met soms XP nog op, trage CPU en andere verouderde hardware…. voor 300-400 €?

  Misschien even melden, enige pluspunt is de lange garantieperiode van aldi, m.n. 3 jaar…dell is maar 1 jaar dacht ik…..

  • Zoals hieronder ook al gezegd is vooral de compactheid interessant. Een grote laptop neem je niet zomaar overal mee naar toe. Een kleine netbook lukt vaak wel. En als je goed uitkijkt vind je al een redelijk exemplaar voor 299 euro.

 12. Netbooks zijn heel handig, vooral als 2e pc om overal mee naartoe te nemen. Bijvoorbeeld om pc-uitleg te geven bij vrienden, familie, kennissen, … of om mee te nemen op reis. Ze wegen maar rond 1 à 1.5 kg & kunnen dus gemakkelijk mee in de handbagage op het vliegtuig. Ik zou er niet meer zonder kunnen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.