Aldi internetradio: bezint eer je begint

156
2936

Technische specificaties

Processor en geheugen

Chorus 2, 133 MHz, 64 MBit Flash & 32 Mbytes SDRAM

Afmetingen en gewicht

Afmetingen: H: 130 mm x L: 250 mm x D: 135 mm

Verpakking: H: 180 mm x L: 300 mm x D: 220 mm

Gewicht: 2 kg

Luidspreker: 5W mono linear magnetic full range loudspeaker

Audio interfaces: Headphone out (stereo), Line in (stereo)

Netwerk

Interfaces: 802.11b/g, RJ45 (Ethernet)

Network security: WEP, WPA, WPA2

Ondersteunde audioformaten

Internet radio streams: MP3, WMA, Real Audio

Audio streaming: MP3 (CBR/VBR, up to 320 Kbps), WMA

Playlists: M3U, PLS

Ondersteunde diensten en protocollen

Netwerk: UPnP, HTML (Web GUI), DHCP, Fixed IP, WLAN, CIFS/SMB

Podcast: Podcast (MP3), ID3 (V1.0 / V2.0)

Internet radio services: vTuner, Podcasts, On Demand

LCD scherm: 4 Lines Black/White display

Firmware kan door de gebruiker worden geüpgraded.

Minimale systeemvereisten

Verbinding: Router met WLAN 802.11b/g of 10/100 Mbit/s Ethernet

Breedbandinternetverbinding noodzakelijk

Minimale vereisten voor Media Player streaming

PC verbinding: Windows XP of Vista met MediaPlayer 11 of andere UPnP servers zoals Twonky. CIFS/SMB gedeelde folders zijn eveneens toegankelijk.

Mac verbinding: Mac OS X 10.3 of hoger, UPnP software.

NAS device: UPnP compatible hardware (UPnP Server) of CIFS/SMB sharing.

Ondersteunde talen

English, German, French, Italian, Spanish, Portuguese, Netherlands, Danish, Swedish, Norwegian, and Finnish.

Adviesprijs
€ 100
1
2
3
4
5
Vorig artikelMS Office 2010: Excel preview
Volgend artikelGeheugens worden in België fors duurder
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

156 REACTIES

  1. Heb de besproken internet radio van de Aldi al hele tijd in gebruik. Ben er heel tevreden over, geluid is prima installatie verliep zonder problemen, enige probleem was wel dat binnen korte tijd luidspreker het niet meer deed, heb toen twee boxen op de achterkant aangesloten en kwam toen tot de ontdekking dat de radio wel stereo kon weergeven.

    • beste, ik heb zo een radio , probleem is dat ik hem niet kan verbinden met wifi, kan jij mij daarbij helpen? stuur gerust een mailtje

  2. Ik heb een Sqeeuzebox Duet. Deze steamd muziek van de pc zonder problemen.
    Nu ben ik op zoek naar een manier om alle geluid (bv via de hoofdtelefoonuitgang, USB stick?) naar deze squeezebox te zenden.
    Is dit mogelijk en hoe doe ik dit best?

    Alvast bedankt.

    Peter

    • Probeer de wavinput plugin een keer:

      Wavinput plugin

      Hou er wel rekening mee dat er vertraging op het geluid zal zitten. Als je dus dit wil doen om geluid bij een film af te spelen dan zullen beeld en geluid niet synchroon lopen. Daar bestaat trouwens ook geen oplossing voor. Maar als een beetje vertraging geen probleem is, kun je het met deze plugin voor elkaar krijgen.

      • Bedankt voor je antwoord. Hiervoor heb ik de Sqeeuzebox gekocht.
        Ik probeer echter de waveplugin al een hele namiddag te installeren, zonder resultaat echter.

        Ik heb deze via firefox gedownload en geïnstaleerd. (WaveInputWin-v105 en WaveInput101). De plugin staat reeds bij mijn Logitech media server aangevinkt, ook op mijn controller verschijnt is de cotroller is de link gelegd.

        Echter verschijnt deze niet op de realteak audio config. als recording app.
        Deze site heb ik reeds nagelezen (http://wiki.slimdevices.com/index.php/WaveInput_plugin#Configure_Windows_Vista_.2F_7) maar ik kom er niet uit.

        Nogmaals bedankt voor je hulp.

        • Ik vermoed dat ik in deze map:
          C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA

          nog iets moet installeren (Windows7)? Maar wat?

          Peter

          • Als het apparaat een multimediastream uitzend op je thuisnetwerk, kan de de internetradio daar op afstemmen op een ietwat rare manier. Wat je doet is je voegt de locale stream toe als een radio zender, daarvoor (zie handleiding) moet je het apparaat registreren op een website waar je vervolgens nieuwe zenders kan ingeven. Het voorbeeld dat ik gebruik, http://192.168.1.4:8080 bestaat uit het protocol, lokaal ip adress en de poort.

  3. Ik kan perfect streamen vanuit mediaplayer windows maar met m’n mac lukt het maar niet. Heb de handleiding gevolgd maar niks.
    Iemand tips??

  4. Wat een onzinnig artikel. Deze radio is dik in orde, ik heb nu al twee jaar, via een internetwebsite kan ik mijn favoriete stations ingeven en die verschijnen netjes in het menuschermpje van deze radio. Het geluid is verrassend goed voor een radio van dit formaat. Wat had de auteur van dit artikel gedacht dat hij een installateur erbij zou krijgen voor deze prijs. SRTFMI: so read the f—–g manual idiot

  5. Ik heb sinds kort Windows 7 op mijn computer geïnstalleerd.
    Vanaf dat moment is er geen geluid meer te horen van de door mij gekozen radiostations op mijn bij Aldi gekochte OXX Digital Webradio ( geeft wel aan dat de radio na opladen speelt ).
    Onder Vista was er geen enkel probleem.
    Is dit een geluidskaart probleem?

    Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen ?
    Bedankt alvast!

    Henk Gorter

    • Heb je het delen van netwerkdiensten ingeschakeld? Bij Win7 moet je dit expliciet doen. Ga naar Configuratiescherm, Netwerkcentrum, De actieve netwerken weergeven, kies je netwerk: er moet onderstaan: ‘Thuisnetwerk’. Indien niet, schakel dit in en vink Muziek aan in wat je wil delen (rest ook eventueel), klik op Volgende, Voltooien. (Het getoonde wachtwoord heb je alleen nodig op andere computers.) Ga daarna naar ‘Een thuisgroep en opties voor delen selecteren’. Vink daar aan: Media met apparaten delen, Mijn afbeeldingen muziek etc. streamen. (Als je computer al in het thuisnetwerk zit kun je deze optie direct kiezen en het streamen aanvinken). Voor het streamen is dus geen wachtwoord nodig. Nu zou het moeten werken. Het is natuurlijk van de pot gerukt dat Windows 7 dit zo ingewikkeld maakt, maar ja, het is nu eenmaal zo.

      • Wellicht ten overvloede vermeld ik nog dat zich tussen mijn Zyxel modem en mijn computer een Draytek 2200 VG (Vigor) router bevindt.
        Werkte onder Vista goed en nu dus niet meer……

    • Beste Jozef,

      Hartelijk dank voor jouw reactie.
      De door jou aangegeven en te ondernemen stappen zijn door mij uitgevoerd. Helaas, geen verbetering en geen geluid dus.

      Streaming via Nexus radio op internet is geen probleem.
      Streaming via mijn OXX webradio wel…….

      Het blijft een mysterie…

      Mvg,

      Henk

  6. deze zolid/oxx radio kostte in het begin rond de 200 euro. 100 euro bij Aldi is dus spotgoedkoop. Het is een perfekte radio, zowel qua design als qua klank. Dit moet men natuurlijk niet vergelijken met een 5,1 surround.Dat is het ook niet.

    “Bezint eer ge begint” is een totaal misplaatste titel die afbreuk doet aan de topkwaliteit van dit toestel.

    Wel moet men een minimum aan hersenen in het hoofd hebben om het toestel te doen functionneren, maar dat geldt voor ieder electronisch toestel.

    Maw, als je een dummie bent, en een belabberde internetverbinding hebt, blijf je hier inderdaad beter af.

    Helaas bestaat de producent van dit toestel niet meer en is er dus ook geen support of dienst na verkoop meer.

  7. Nog een vraagske: kan ik ook squeezeboxserver gebruiken om muziek naar deze radio te streamen? Ben namelijk van plan om ook een squeezebox duet aan te schaffen. Groeten

    • Voor zover ik weet kan de squeezebox server wel muziek scannen van andere upnp-servers (dan moet je in geavanceerd, netwerk de upnp-client inschakelen), maar niet zelf fungeren als upnp-server. Dus wellicht kan dit niet.

      • Bedankt Jozef. Als ik het goed begrij zou ik dan twee verschillende programmatjes (servers) moeten draaien: een voor de squeezebox en een voor de Zolid? Ook zie ik dat de Zolid niet erg veel bestandsformaten aan kan, WMA en MP3, maar bijvoorbeeld niet FLAC, dus dan zit ik daar ook weer met een probleem.

        • Ja. Maar ik begrijp niet goed waarom je dan de Zolid koopt? Als je toch van plan bent een Logitech Squeezebox Duet te kopen dan kan die ook internetradio weergeven. En als je er twee koopt kun je zelfs dezelfde muziek in verschillende kamers afspelen. De Squeezeboxserver is overigens niet verplicht bij de Squeezebox: het werkt ook zonder. En Logitech heeft ook een Squeezebox Radio die functioneel lijkt op de Zolid maar wel iets duurder is. We hebben die pas getest: Logitech Squeezebox Radio review.

          • Omdat de prijs van de Zolid interessant is. Bedoeling is om de Zolid of een ander toestel in de keuken of badkamer te plaatsen. Die speelt toch niet zoveel. Maar wel graag radio en ook mijn muziek collectie (die nu op mijn laptop staat, maar zou in de toekomst ook graag een NAS aanschaffen)
            En om daar veel geld aan te gaan uitgeven, vind ik ook weer wat overdreven.
            De duet zou ik dan weer in de living zetten.

        • Jos,

          Inderdaad. Het is heel goed mogelijk om zowel slimserver (voor de squeezebox) als een upnp-server te draaien op je server.

          Inzake andere formaten:
          De squeezebox kan veel van die andere formaten wel aan (bv. FLAC, OGG, …). Maar een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een upnp-server die transcoding kan doen: die gaat het FLAC-bestand dan in real-time omzetten in een ander formaat (bv. PCM of 256 Kbps mp3) en zo naar de zolid sturen.
          (ik heb dit getest met een upnp-server voor linux en dat werkt).

          Cheerio! Kr. Bonne.

  8. Ik heb dit toestel al een tijdje maar sinds kort herstart het toestel zich na onbepaald tijd, de radio speelt alles stopt ik krijg een zwart scherm en dan is hij er weer en zet de muziek gewoon verder.iemand enig idee wat het probleem is?Zou hem liever niet terug doen want wie weet waar vind ik nog zo’n toestel en zeker voor die prijs.

    • Daags na deze post heb ik een adres gevonden waartoe ik mij kon richten i.v.m herstelling van het toestel.
      Ik heb deze opgestuurd naar teknihall en vandaag heb ik een nieuw toestel gekregen,leuke bijkomstigheid is dat het GEEN zolid toestel is maar een echte oxx classix toestel.
      Eerst en vooral de updat gedaan en plots ook de DAB functie er bij gekregen.

      Leuk om zo goed geholpen te worden.

      Jeffrey

  9. Ik vind het een grandioos apparaat
    ik heb het nu ongeveer een jaar werkt perfect
    het geeft via een prima geluid via de earfone zelf in prima stereo

    dus prima apparaat

  10. Kan mij iemand zeggen of deze radio nog ergens te koop is in België of Nederland? Alvast bedankt!

    • Toevallig heb ik er een week of zo geleden nog eentje te koop gezien hier in het Mechelse, maar ik verander nogal van winkel – dus of dat nu Putte, Pasbrug, Katelijne of Mechelen Noord was weet ik niet meer. Ik hou het in het oog, maar weet iets te zeggen mocht je er zelf eentje op de kop kunnen tikken!

        • Nee, ik heb intussen zowat al die winkels terug bezocht en ik heb de radio nergens meer gezien. Hopelijk brengen ze hem (of een opvolger ervan) nog eens terug op de markt!

        • Als je rap zijt, Joske: ik heb vandaag 05 juni nog één exemplaar gezien in de Aldi van Putte (Mechelbaan 387
          2580 Putte).

          • René, nog eens bedankt voor de tip. Ben gisterenavond naar de Aldi in Putte gereden en inderdaad, tussen de rekken vond ik nog één exemplaar.
            Enkel nog maar het radiogedeelte (FM en internet) kunnen proberen en ik moet zeggen dat tot hier toe de radio doet wat hij beloofd. (hout vasthouden)
            Had nog nooit eerder echt naar internetradio geluisterd en ik hebzeker een uurtje of twee voor het toestelletje gezeten alsof nog nooit eerder een radio van dichtbij gezien had ?
            Nu nog voor mij het voornaamste, de streamingfunctie, testten .

  11. gewoon FANTASTISCH, de gehele wereld in de huiskamer, Congo/Sud America/India etc; ook podcasts, aangesloten op hifi installatie: voortreffelijke qualiteit!

  12. ik ben vaan polen en lk heb dyze radio gekoht ln belgi. lk heb pronlemen met handlelding.bestat dat in pols

  13. Ik erger me aan de eenzijdige review over deze radio.Ik heb hem gekocht in de Aldi in België. Het enige minpuntje is dat ik er geen twee gekocht heb. Samen met mijn collegamuzikanten verbaas ik me over de ongelofelijke goede geluidskwaliteit, werkelijk verbazend voor een toestel van deze afmetingen. En ja vrienden Ollanders voor internetradio heb je een betaalde internettoegang nodig. Geen omelet zonder eieren, tenzij je een Ollands kookboek gebruikt: men lene twee eieren

  14. Gister toevallig een bij de Aldi gekocht voor 50E.

    Gelijk zijn softwareupdate gegeven en hij kan nu ook DAB ontvangen. Helaas blijft voor chinezen Nederlands een moeilijke taal en ik suggereer dan ook om de taalinstelling gewoon op Engels te houden.
    Het instellen van het netwerk kost handmatig even tijd daar je alle stappen door moet lopen indien je zelf een vast IP adres op wilt geven. Draadloos instellen gaat goed mits hij niet gelijkertijd aan het LAN zit want dat vindt de ontvanger niet leuk; gaat-ie continu booten.

    Verder doet-ie alles wat je van een simpele internetradio verwacht maar het blijft natuurlijk wel jammer dat je voor de content afhankelijk bent van de leverancier. Tenslotte houden zij de lijst met te ontvangen stations bij. Wat gebeurd er als deze de ondersteuning stopt? Heb ik dan geen toegang meer tot internet stations bijvoorbeeld? Liever had ik gezien dat ik dat zelf via de pc kon doen. Nu moet ik nieuwe stations aanmelden via hun website. Maar goed, het werkt, voorlopig…

    Prima werkt ook het afspelen van gedeelde media; bv dat wat ik op m’n NAS en andere pc’s heb staan. Het onhandige is wel dat álle gedeelde mappen van de pc’s in mijn radio overzicht komen te staan dus ook de “mijn documenten” etc.

    De stereo geluidskwaliteit is, wanneer ik het afspeel via de huiskamer versterker, goed te noemen.

    Wat ik wel mis ik een afstandsbediening voor het bedieningsgemak.

    Kortom, voor niet al te veel geld heb ik een leuke ontvanger die ik ook nog als wekker kan gebruiken.

  15. goeiedag
    kon het gisteren niet laten om de ZOLID internet radio te kopen… geraak echter niet verder dan stap SSID waar wel al (WPS)VdV verschijnt, de volgende stap is WPS Menu: push button. ‘k neem aan dat het om de scroll/select button gaat, maar dan verschijn er: oush button at the other end / press SELECT to continue. WAT BETEKENT BUTTON AT THE OTHER END???
    alvast bedankt voor de eventuele tip om verder te gaan. Vrees dat het toestel morgen terug naar de winkel gebracht wordt.

    • WPS of WiFi Protected Setup is een systeem om op een gebruiksvriendelijke manier een draadloze netwerkverbinding te beveiligen. Maar blijkbaar is ze toch nog niet gebruiksvriendelijk genoeg 😉 Eigenlijk is het heel simpel: zowel de router als het draadloze apparaat moeten WPS ondersteunen. De ZOLID doet dit blijkbaar, maar of jouw router dit ook doet weet ik niet. Als dat zo is is er ergens op je router een WPS- of Security-knop. Dat is de “knop aan de andere kant” waarop je moet drukken. Als het goed gaat, wisselen de router en de radio dan automatisch een wachtwoord uit en heb je een beveiligde verbinding. Als het niet werkt, dan zul je manueel het wachtwoord van je router moeten invoeren op de radio.

    • Voor de setup gebruik je best gewoon de Wizard. Alles liep voor mij vanzelf. Het enige dat ik diende in te geven was mijn WEP-key.
      Let op voor de ‘muziekspeler’: Telenet geeft mij maar twee ip-adressen, wat tot gevolg heeft dat de muziekspeler maar de helft van de tijd werkt (nl als beide ip-adressen tot hetzelfde netwerk behoren). Dat is zo omdat ik over een draadloze modem beschik. Om dit probleem op te lossen zou ik een router moet installeren (50 euro)?

    • Wel Jacques, dat is nou precies het doel en het nut van zo’n forum als dit. Ga er maar van uit dat geen enkele handleiding “volledig” is, vroeg of laat zit iedereen wel eens met een vraag of een probleem. Ook wij als moderatoren weten echt niet alles hoor! Gelukkig zijn er dan weer andere lezers, die wél het antwoord kennen, en zo helpen wij elkaar. Vandaar dat wij andringen: kijk af en toe eens naar deze site, misschien stelt er iemand een vraag waarop jij dan weer het antwoord kent!

    • Jacques,

      Sky.FM heeft blijkbaar haar website veranderd waardoor de rechtstreekse links niet meer beschikbaar zijn (waarschijnlijk hebben ze liever dat je hun player gebruikt zodat ze ondertussen ook reclame kunnen sturen).

      Maar er blijkt een algemene regel te zijn voor de link naar hun .pls bestanden: http://www.sky.fm/aacplus/.pls

      Dus, in dit geval:
      http://www.sky.fm/aacplus/hit70s.pls

      Veel plezier ermee.

      Cheerio! Kr. Bonne.

  16. dag Henk,
    dit probleem had ik in eerste instantie ook even, toen heb ik de radio een klein stukje verplaatst, en daarna niet meer gehad!

    Ben dus in feite geen problemen tegengekomen, ben heel tevreden met dit apparaat, ware het niet dat er geen afstandsbediening bij zit (volgende week bij Aldi DE trouwens een vergelijkbare radio, maar wel mét AB! alleen wel minder mooi dan deze..)

  17. Ik ontdekte vanmorgen deze site met commentaren.
    Interessant!
    Ik heb ook een probleem met de OXX Digital welke ik voor
    € 99,= kocht bij Aldi / Nederland in april 2009. Naar mijn mening is dit probleem niet in de commentaren terug te vinden.

    Elke keer als ik de internetradio inschakel zit ik eindeloos lang te turen naar het display met de mededeling:
    even wachten op verbinding.
    Dit doet zich alleen voor als ik langdurig ( b.v. enkele uren ) de internetradio heb uitgeschakeld en niet na enkele minuten uitgeschakeld zijn.

    Om toch verbinding te kunnen krijgen moet ik de stekker uit het stopcontact trekken en opnieuw in het stopcontact doen om de voortgangsblokjes ( starting ) zichtbaar te maken. en Vervolgens wordt de radio weer uitgeschakeld.
    Daarna opnieuw de aan-knop indrukken waarna een verbinding tot stand komt en naar stations geluisterd kan worden.

    Herkent iemand dit probleem?
    Heeft het toch iets te maken met een switch welke door mij wordt gebruikt?

    Voor het overige ben ik best tevreden met het toestel.

    Indien je mij iets meer over dit probleem kunt vertellen gaarne jouw reactie,waarvoor reeds heel veel dank!!

    • Dit lijkt me een typisch netwerkprobleem waarbij ergens onderweg (hub, switch, router…) het IP adres van je radio “vergeten” wordt. Probeer eens je radio met een kabeltje rechtsreeks aan de modem te koppelen en kijk eens of dat verschijnsel zich nog voordoet?

      • Inmiddels heb ik het probleem opgelost door de kabels aangesloten op mijn switch opnieuw en op andere ingangen
        aan te sluiten.

        Voorts heb ik een tweede ‘netwerk’ als gevolg van installatie van het programma Virtualbox gedeinstalleerd.

        Of beide handelingen of een van beiden tot de oplossing van het door mij gesignaleerde probleem hebben / heeft geleid is door mij niet te beoordelen. Feit is dat een en ander wel tot het gewenste resultaat heeft geleid.

        Ik dank allen die mij hebben geadviseerd hartelijk voor
        voor hun reacties!!

        Vriendelijke groet,

        Henk Gorter
        Friesland / Nederland

    • Henk,

      Zoals Karina en René het reeds aangaven is dit inderdaad heel waarschijnlijk een netwerk-probleem.

      Ik heb dit ook gehad toen ik met de radio probeerde te verbinden op een wifi basestation dat verder stond. De wifi-chipset in deze radio is blijkbaar niet de meest gevoelige die er is.

      Ter info.
      Het radio-toestel blijft zijn internet-verbinding nog aantal minuten aktief houden nadat het toestel uitgeschakeld wordt. Pa na een 10-tal minuten of zo wordt die echt verbroken.
      Dat is ook de reden waarom het toestel er langer over doet om op-te-starten als die een langere periode “uit” geweest is.

      Ik denk dat we u enkel hetzelfde kunnen voorstellen als voor (bv.) ook Fernand: probeer indien mogelijk een kabel-verbinding te gebruiken i.p.v. wifi of met PLC-doosjes.

      Draadloos e.d. is allemaal heel handig en als het goed werkt is het perfect, maar als de ontvangst voor één of andere reden “kantje boord” is, dan is een draadverbinding nog altijd veel stabieler.

      Cheerio! Kr. Bonne.

  18. @Kristof Bonne – persoonlijk denk ik wel dat mijn “radio-gedrag” zal veranderen (liefst wel als ik daarbij ook een AB mag gebruiken! ;-/), ben zeer geinteresseerd in al die zenders, en al zal het vast wel ongeveer gelijk blijven dat ik meestal mn vaste zender op heb staan, vind ik het ook wel aantrekkelijk om bv zenders met heel specifieke muziek op te kunnen zetten! (oninteressant programma op –> zin in uurtje bv countrymuziek –> zender ‘country’)

    Overigens heb ik hier draadloze verbinding, met licht abonnement (3MB) en ik heb tot nu toe geen problemen gemerkt met ontvangst, behalve een x lang duurde met opstarten (even uitgezet, en daarna ging het wel gewoon)

  19. Hallo,

    Het is leuk om te zien dat er rond zo’n artikel er toch interessante discussie gegroeid is.

    Aangezien ik niet alleen in “techniek” geinteresseert ben, maar ook in radio in het algemeen, zou ik toch eens van de gelegenheid gebruik maken om eens een ander soort vraag stellen en een kleine “enquette” doen:

    De hoofdvraag is als volgt: “Heeft deze radio uw luistergewoonte veranderd?”

    – Luistert u nu meer naar de radio dan vroeger of evenveel?

    – Luistert u nu “anders” naar radio of naar andere radio-stations dan vroeger?

    (Bv.)
    . Kiest u radio-stations die u reeds kende voor u deze radio had, of bent u via dit toestel andere radio-stations leren kennen?

    . Kiest u nu meer “gericht” naar wat radio-programma’s of -stations die u wenst; of laat u gewoon de radio spelen en luistert u naar wat er toevallig op dat moment uitgezonden wordt.

    – Kiest u via voor “echte” radio-stations (met echte presentatoren, nieuws, quizen, … enz) of voor “computer-gestuurd” radio-stations voor specieke muzieksoorten (zoals Yahoo!-radio, Digitally Imported / SkyFM, laut.fm, 1.FM, 1club.FM, …)

    – Gebruikt u de podcasting-mogelijkheid van het radio-toestel.

    – Andere opmerkingen?

    Cheerio! Kr. Bonne.

    • Door de aard van mijn werk heb ik al langer ervaring met verschillende soorten internetradio’s, weliswaar niet met deze specifieke van de Aldi. Ik luisterde vroeger ook al via de AM-band naar meer exotische zenders, of bv. naar de BBC World Service. Dat gaat nu via het internet natuurlijk allemaal nog een stuk gemakkelijker. Ik luister wel vooral naar ‘echte’ stations, hoewel ik soms ook wel een gespecialiseerde en wellicht computergestuurde zender ivm filmmuziek opzet (een van mijn hobby’s). En de podcasting mogelijkheden gebruik ik ook. Zo luister ik nogal eens naar de geschiedenis podcast ‘History according to Bob’. Ik luister ook veel naar de radio in de wagen en heb dan graag ‘gesproken radio’ zoals die van de BBC World Service. Daarom is het jammer dat internetradio in de wagen voorlopig nog toekomstmuziek is.

      • Hallo Jozef,

        Bedankt voor je antwoord.
        De vraag is natuurlijk in hoever “techneuten” zoals jij (en ik) een goede referentie zijn voor “de gemiddelde luisteraar”.
        🙂
        Ikzelf luister eigenlijk bijna nooit meer naar FM. Indien je DAB, satelliet-radio en korte golf gewoon bent, dan is FM toch maar saai hoor.

        Inzake internet-radio, ik moet zeggen dat een echt “radiotoestel” internet-radio toch wel een heel stuk aangenamer maakt; veel gemakkelijker dan met een computer.
        En door de ingebouwde zenderlijst kun je je ook eens laten verrassen. Nu aan het luisteren naar “blackalicios” op FM Brussel; maar vorige week heb ik al “rondrijdend” allerlei zaken toevallig ontdekt: een aantal radiostations uit Port-au-Prince (Haiti), een radio-station van één of andere eiland uit de stille oceaan met een programma met lokale muziek, en een nieuwsuitzending van Radio Australie over de problemen in Fiji met de militair gunta daar. Allemaal zaken waar dat je anders nooit zou op uitkomen. (alhoewel ik Radio Australia wel al kende via WRN op satelliet).

        Ivm internet-radio in de wagen; ik heb zo de indruk dat veel mensen daar een heel verkeerd beeld over hebben. Ik persoonlijk verwacht dat de volgende jaren niet en daar is een simpele reden voor: Mobiele-internet netwerken zijn ontworpen voor “bursty” internet-traffiek. Massale continue streaming zal elk 3G of LTE-netwerk in de korste tijd compleet doen vollopen.

        Nu, podcasting is -voor mij toch- daar een heel goed alternatief in de wagen.

        Cheerio! Kr. Bonne.

  20. Heb gisteren ook deze Internetradio gekocht (inmiddels afgeprijsd voor 75) en bevalt prima. Installatie was zonder problemen, ging itt wat ik ergens las, eigenlijk wel net zo makkelijk als bij een gewone radio, alleen even wachten op de verbinding natuurlijk. Maar pakt vanzelf de zenders, ook zonder boekje alles makkelijk te vinden, en het geluid valt me alles mee, is eigenlijk een stuk beter dan ik verwacht had, bij de aanblik van het apparaat. Enige nadeel (wat ik te laat opgemerkt heb helaas) is dat er geen afstandsbediening bij zit, dat vind ik wel erg jammer!

    • hallo Karine,

      bij welke aldi heb je hem dan gekocht voor 75 eu, en weet jij of je een AB kan bijbestellen eventueel?
      Groeten en veel succes met de radio nog!

      • Hallo Dominique,
        die radio ligt weer in Vaals bij de Aldi..! Ik heb hem namelijk toch maar teruggebracht; werkte echt prima (en ziet er mooi uit) maar ik wil echt een radio mét AB.. en dat heeft deze dus echt niet -> zelfs nog even gecheckt bij de fabrikant, kreeg netjes antw dat hier idd geen AB bij zit, en kan er dus ook niet voor gebruikt worden. Ga ik dus toch nog even verder kijken voor een gelijksoortig, maar met AB en liefst ook nog CD speler!
        (die heb ik laatst ook al een gekocht! van ander merk, maar die bleek enorme bijgeluiden te maken, dus helaas.. ook die weer terug gebracht. Maar het bestaat dus wel!)

  21. Mijn nieuwe radio van den Aldi werkt goed, op enkele radiostations na. Ik probeer een zender uit het Antwerpese te
    onrvangen,(radio Minerva) en in het begin speelt die zender goed. Na een halve minuut valt hij uit en moet hij terug een buffer vullen ,vooraleer hij terug begint te spelen. Ligt dat misschien aan mijn router?? Het netwerk wordt met speciale stekkers langs mijn electriciteitsnetwerk ontvangen. Anderzijds, wordt bedoeld radiostation op mijn pc zonder haperingen goed ontwangen. Wie helpt mij voort??

    • Beste Fernand,

      andere mensen hebben mij ook langs deze site geholpen, dus waarom zou ik anderen ook niet helpen?
      Heb sinds gisteren Radio Minerva opstaan via mijn internetradio en heb nog geen enkel probleem ondervonden.
      Ik zit met een breedbandverbinding, niet draadloos, daarmee bedoel ik dat de internetradio gelinkt is met een kabel vanuit de router.
      Dus de vraag is : heb jij ook breedbandverbinding (kan ook over het elektriciteitsnet) De light-abonnementen kunnen soms niet toereikend zijn.
      Staat het toestel draadloos te ontvangen of vanuit een stekker in het elektriciteitsnet?
      Laat maar iets weten.
      Veel succes.

  22. Hallo iedereen,
    heb ook zo’n internetradio van Aldi (Zolid) gekocht, maar mijn favoriet station staat er niet in, heb al alles geprobeerd om de juiste link erin te krijgen via hun website wifirado-frontier.com.
    Het radiostation is http://www.planetrock.be
    Heb al zitten “pingen” en heb hun url reeds, 193.104.8.210, maar blijkbaarmoet er nog iets achter, maar weet om de duvel niet wat…
    Wie kan mij er echt bij helpen?

    Alvast bedankt

    • Wim,

      Op de webpagina van dat radio-station staan rechts-onderaan de links naar de radio-streams.

      Ga met je muis op het fotootje voor “winamp” staan, druk op de rechterknop en doe “koppelingslokatie kopieren”.

      Indien je ergens anders dan een “paste” doet (bv. in de locatie-blak van je browser), dan zul je zien dat in je clipboard het volgende adres staat:
      http://www.planetrock.be/live.pls

      Cheerio! Kr. Bonne.

    • Kristoff,

      Je wordt hierbij één van mijn persoonlijke helden!!
      Het werkt!
      Echt bedankt. Staat ondertussen hier al te galmen via mijn Bose-installatie.

      Keep up the good work.

  23. even een vraagje als je op je radio naar de media speler luistert moet dan je pc aanstaan? Het is me wel gelukt om de muziek te streamen op de radio, maar van zodra ik de pc afzet stopt muziek op de radio van de media player. Is dit normaal? De radio blijft spelen.

    • Ja, Marina, dat is normaal. Die muziek zit waarschijnlijk als MP3-bestandjes op je harde schijf, maar wanneer je je pc uitschakelt, valt die harde schijf stil – en dus kan de radio die bestanden niet langer inlezen. Voor radio geldt dat niet, dat signaal komt via je modem van het Internet.

    • Marina,

      Zoals René het al aangaf, dat is inderdaad normaal.

      Maar er is wel een andere, meer elegante oplossing: een NAS (network atached Storage). Dat is een externe harddisk die aangesloten wordt je thuisnetwerk via ethernet (dus niet via USB op je computer).

      Een aantal daarvan hebben een optie “upnp-server”. Dat is eigenlijk net hetzelfde als wat je nu met jouw computer via wmp doet.
      Normaal zal de NAS dan de mp3 muziekbestanden op die schijf ter-beschikking stellen aan alle toestellen op je huisnetwerk die “upnpn-client” zijn (zoals deze internet-radio).

      Deze verbruiken veel minder stroom en zijn veel stiller dan een computer die constant opstaat.
      En als extra voordeel krijg je er nog eens een externe harde schijf bij die je zowel op je vaste computer als je laptop kunt gebruiken. Soms kun je er zelf ook nog een printer op aansluiten!

      Nu, eerlijkheid gebiedt me dat mijn ervaring met dit soort zaken nogal eens “van varieren”. Soms werkt het perfect, soms totaal niet.

      Misschien zou dit een goed artikel en/of praktijktest zijn voor “diskidee”! (hint! 🙂 )

      Dus, indien je dit wil proberen, zorg dan zeker dat je je goed informeert en, indien mogelijk, koop je NAS in een winkel waar je eventueel je toestel kunt terugbrengen als je wil.

      Ofwel, kun je het ook iets exotischer proberen:
      Neem een oude mac mini, zwier er debian (linux) op en installer “mediatomb” (upnp-server).
      🙂

      Cheerio! Kr. Bonne.

    • Onlangs bespraken we deze externe netwerkschijven of Network Attached Storage (NAS) met ingebouwde upnp (Universal Plug and Play) faciliteit: Iomega en Synology. Met beide kun je dus effectief muziek (of video) delen zonder dat je pc moet aanstaan. Zo een schijf verbruikt doorgaans minder dan een pc (typisch iets van 30 Watt bij volledige activiteit, een stuk minder als ie niet wordt gebruikt).

  24. De afhankelijkheid van Frontier Silicon is inderdaad erg groot.
    Ik kocht de radio omdat ik webradio Mi Amigo kon ontvangen via het vertrouwde kastje. En wat blijkt nu al, mi-amigo heeft zijn stream aangepast op 15 januari en ze zijn nu niet meer te beluisteren via de ingebrachte favorieten bij Frontier Silicon.

    Ik heb ze keurig gemaild en de website van Mi-Amigo doorgegeven http://www.miamigo.eu. Geen response en ze zijn nog steeds niet te beluisteren op de aldi-radio

    • Jacques,

      Je kunt een station zelf toevoegen toevoegen via je website bij Frontier Silicon. Dan verschijnt het station bij “mijn toegevoegde stations” in het menu.
      Voor dit station kun je de volgende adressen ingeven:
      http://radiomiamigo.eu/48k-192.pls (48 Kbps AAC+)
      http://radiomiamigo.eu/128k.pls (128 Kbps mp3)

      Daarna kun je gewoon door één van de vier knoppen links op het toestel 2 seconden ingedrukt te houden het programeren als voorkeur-station.

      Cheerio! Kr. Bonne.

  25. Mijn Zolid radio uit de Aldi doet het ook prima. Enkel een probleem bij wmp.Ik heb 1 laptop( vista) waarbij ik de windows media player 11 gedeeld heb, en deze muziek vind ik terug op de radio. Ik heb echter ook nog een desktop, hierop heb ik alles hetzelfde gedaan als op de laptop maar als ik in music player bij shared media ga zoeken vind ik mijn desktop niet terug enkel de laptop. Op de desktop zie ik bij gedeelde apparaten wel mijn radio staan. Ik heb ook geprobeerd om de firewall af te zetten maar dit bracht geen oplossing.Op de desktop werk ik ook met wmp 11 en vista maar wel 64 bit.Kan er iemand een oplossing bedenken? Alvast bedankt.

  26. Weet iemand hoe je op het display van dit apparaat kunt laten weergeven welke muziek er wordt beluisterd op dat moment?

    Standaard wordt het radio station weergegeven, maar kun je ook de titel van de muziek laten weergeven op het display?

    • Roy,

      Ik heb het nog niet gezien.

      Nu, dat veronderstelt dat het station de titel van wat er op dat moment gespeeld wordt meestuurd in mp3 id-tags. Kun je de URL geven van een station die dat doet. Dan kan ik het eens proberen voor je.

      Cheerio! Kr. Bonne.

  27. Hallo,

    Even een paar opmerkingen:
    1/ Het is inderdaad waar dat je voor internet-radio een internet-aansluiting nodig hebt. (nogal logisch, vandaar de naam). Maar in praktijk valt het “verbruik” van een internet-radio nogal mee. Een 96 Kbps mp3-stream (zoals die van de VRT) gebruiken 43 MByte per uur. Dat wil zeggen dat je 23 uur muziek kunt luisteren voor 1 GB en dat is dan 4 % van een typisch bandbreedte die je verkrijgt bij een standaard internet-abonnement in Belgie.

    En daarvoor krijg je zoveel duizend internet-radios, podcasts e.d. in de plaats!

    2/ De radio kan trouwens meer dan wat in de specs staat. Je kunt bv. ook AAC en AAC+ (AAC+SBR) internet-stream beluisteren (surf bv. eens naar http://di.fm) en die hebben veel lagere
    bitrates van de MP3-stations voor dezelfde audio-qualiteit.

    3/ Er is echter een ander probleem met deze radio: nl. hij heeft voor te kunnen werken de website van frontier silicon nodig; anders start hij gewoon niet op. (doe maar eens “tcpdump” van het netwerk als de radio opstart)

    Nu, op zich is dat geen probleem; maar beeld je nu eens in dat Frontier Silicon failliet gaat. Wat dan?
    Zelfs al werkt je internet-verbinding en is de radio goed ingesteld, zonder die website werkt de radio niet.
    Dan wordt die radio gewoon nutteloos. (toch voor internet-radio).

    Nu, dit is niet de enige internet-radio die dit probleem heeft. Bij meer dan 90 % van de internet-radio is dat zo. De internet-radios van “pure” of die van “reciva” hebben hetzelfde probleem.

    Alleen bij de internet-radios van Logitec (de squeezebox) is dat niet zo, maar die dingen zijn wel een heel stuk duurder dan dit toestel!!!

    Het is dus afwegen, maar -eigenlijk- is de balans voor mij toch wel positief.

    Cheerio! Kr. Bonne.

  28. Ik heb ook een radio bij de Aldi gekocht en het apparaat doet het prima.In geniet van de muziek uit alle werelddelen.Soms zijn er problemen metde ontvangst en deze problemen hebben te maken met mijn router.Ik heb de nieuwste Linksys router die op twee kanalen werkt.Soms ontvangt de :Zolid-radio mijn router niet maar het apparaat ontvangt wel met succes alle routers van de buren in mijn omgeving.Ik moet maar een betere router aanschaffen.

  29. Update staat bij mij automatisch, heb ook handmatig gecheckt, maar is actueel: SW-versie: ir-mmi-FS2026-0200-0057_V2.0.1625756-3
    Van DAB is geen spoor terug te vinden…

    • Wellicht zullen de Nederlandse en Belgische versies verschillen en ontbreekt de benodigde dab chip in de Belgische versie. Het kan dan best zijn dat de firmware nog dezelfde is.

      • Dat zou dan jammer zijn, was ik beter 10 km verder de grens over gereden. Maar ik heb hem toch niet gekocht voor DAB, ben wel tevreden over de internetradio. Alleen sloot ie gisteren een paar keer af…

  30. Volgens reactie 25.2.1 zou deze radio na een firmware wel DAB ondersteunen, althans dat geldt voor de in Nederland gekochte exemplaren. Kan iemand van de Belgische lezers dit eens controleren cq. bevestigen? Het zou de waarde van deze ‘internetradio’ natuurlijk wel verhogen.

    • Ik kreeg een automatische update, maar ik heb nog niet gecontrolleerd of ik nu ook DAB heb. Na het testen zal ik het hier vermelden.

      Misschien kan “S. Zero” aangeven welke firmware versie hij nu in zijn OXX Classic heeft zitten? En hoe de update is uitgevoerd (de automatische of handmatige update)?

      • Ik heb na de software update ook DAB erbij gekregen!
        En het werkt ook nog :-). My First DAB-Radio.
        Mijn OXX Classic komt uit een Nederlandse ALDI.

        Vreemd genoeg heb ik een heel andere firmware versie dan Daniël(zie reactie 40): ir-mmi-au.hp.ven6-timber_V1.3.11.18629-1A17

  31. Hallo,

    Ik heb niet alle 37! reacties gelezen, maar ik heb sinds deze zaterdag toch een (afgeprijsd) exemplaar in mijn bezit gekregen. Ik was verrast door de eenvoudige setup: Stekker in stopcontact, aanzetten, mijn WLan selecteren uit de lijst, WPA-key invullen en ready to go. Gelijk muziek uit de radio door een willekeurige zender te selecteren. Een tijdje later ging hij zelf een update van de firmware ophalen (was eventueel te onderbreken als je dat wilt).
    Ook muziek bestanden op shares op de PC(‘s) en van mijn mediaplayer (HDX-1000) waren zeer eenvoudig te selecteren en konden zonder verdere installatie eenvoudig afgespeelt worden.

    Kortom ik ben uitermate tevreden.

    Maar ik vind de “review” (m.n. de titel “bezint eer je begint”) wel wat vreemd. Natuurlijk heb je voor een Internet radio een Internet toegang nodig en zal er data over de Internet verbinding gaan zolang je naar een radiostation luistert. Misschien goed om daar even een opmerking over te plaatsen voor mensen die dat niet direct door hebben, maar om daarom een Internet radio “af te kraken” vind ik wat ver gaan.
    Natuurlijk kun je ook Internetradio luisteren via je PC, maar dat is een andere doelgroep.
    Ik plaats deze radio op een plek waar ik graag naar al mijn muziek wil luisteren. In de woonkamer, slaapkamer, zolder, overal waar ik Wifi heb kan ik naar mijn muziek collectie of Internet radio luisteren. Via de hoofdtelefoon uitgang kun je ook stereo luisteren (b.v. op je geluidsinstallatie.)
    100 euro is heel wat geld, maar als je een Internet radio of audio speler zoekt goed besteed aan deze OXX Classic.
    Nu het voor mij een aanbieding was ben ik erg blij dat ik niet langer getwijfeld heb. Maar voor die 100 euro had ik het ook nog wel gedaan.

  32. Hallo,
    Wie kan me helpen? Internetradio werkt perfect. Maar ik zou het toestel ook muziek van mijn computer willen laten afspelen. Probleem is dat het toestel geen toegang tot het netwerk heeft. M.a.w. Bij het zoeken naar apparaten wordt de zolid niet gevonden. Wat doe ik fout?
    Alle hulp welkom…

  33. Hoe kan je deze radio aansluiten op een Ipod, met ander woorden, wat soort kabel heb je heirvoor ndig want er is namelijk niet echt een Ipod dock aanwezig zoals iemand van het aldi personeel zi tegen mij…

    • Op de achterkant bevindt zich een 3,5 mm ‘aux’ geluidsingang; daarop kan je ook een ipod aansluiten. Je hebt dan een 3,5 mm audio kabel nodig en je sluit de koptelefoonuitgang van de ipod aan op de aux ingang van de zolid.

  34. Het is en blijft erg “nostalgisch” om via een radio-kastje naar allerlei vreemde zenders te kunnen luisteren. Op zich ben ik best tevreden met de aankoop, maar het is en blijft toch een behoorlijk dure gadget. Eigenlijk met een gewone pc en laptop kon je deze zenders al beluisteren. Een wat handigere doe-het-zelver kan middels een verlengkabel vanaf de PC en wat extra luidsprekers in b.v slaapkamer of keuken exact hetzelfde bereiken. De bezinning is dus helemaal terecht.

  35. Eindelijk de oplossing gevonden voor het streamen van muziek. Heb ontdekt dat ik 2 firewalls heb, enerzijds die van windows, anderzijds die van mijn antivirusprogramma, in mijn geval Kaspersky. Wat heb ik gedaan?–>in mijn instellingen van mijn antivirusprogramma heb ik de firewall opgeheft(dit gaf natuurlijk een foutmelding!), maar je mag niet vergeten dat je firewall in windows dan actief blijft zodat er geen gevaar is!!!!
    En nu ben lekker mijn muziek aan het beluisteren!!!

  36. @Bart, Jeffrey en anderen bij wie het streamen van muziek vanaf je pc niet lukt:
    1) Je gebruikt toch Windows Media Player 11 of 12? Het lukt niet met lagere nummers.
    2) In WMP dien je eerst de media te delen met de radio. Lukt dat? (zie handleiding blz 35 + 36). De benamingen van de menu’s in WMP12 zijn wel anders dan die in WMP11.
    3) Dan doe je wat op Blz 18 van de handleiding staat, maar dat moet zijn: In het menu, kies Media Player, dan Shared Media. Dan zou je je pc (of pc’s) moeten kunnen zien waarop je punt 1) en 2) hebt uitgevoerd.
    Opmerking: ik heb zelf deze radio niet, daarom probeer ik een parallel te trekken met toestellen waarmee ik vroeger gewerkt heb. Mochten er foutjes in mijn uitleg staan, post aub. een correctie!

    • 1. ik gebruik WMP 11 in vista
      2. vanuit WMP kan ik delen inschakelen maar hij geeft geen enkel toestel weer.Enkel delen voor andere gebruikers op dit systeem geeft hij weer.Dan volg ik maar de stappen op p 36 en daar zit em het probleem,daar staat : Vanuit het “media player” menu van uw internet radio,selecteer “UPNP Servers”een lijst met beschikbare computers zal verschijnen
      . En net dat menu vind ik nergens terug en zit ik dan ook helemaal vast om te streamen.Ik heb ook al tips uit de vorige posts ivm de firewalls en dat heeft ook nog niet geholpen.

      • Het loopt al fout vanaf het begin,Jeffrey. In WMP moet je de radio kunnen zien, anders kan je niet verder. “Delen met andere gebruikers” volstaat niet: hiermee bedoelen ze dat iemand die zich op jouw pc aanlogt met een ander account, je muziekbestanden ook mag zien. Het probleem ligt bij Windows, netwerk of firewall… in die regio moet je zoeken. Wat je radio betreft: er bestaat geen menu-item “UPNP Servers” (zie menustructuur van je radio op blz 38), wel Music Player – Shared Media. Wat ze bedoelen met UPNP servers dat je bij Shared Media alle UPNP servers zult zien – je pc is op dat moment immers een media server die gebruik maakt van het “Universal Plug-&-Play” protocol. Misschien heb je meerdere pc’s gedeeld met muziek op, dus moet je de handleiding lezen als “selecteer in Shared Media de gewenste pc”.

        • Ik weet het dat het foutloopt van in het begin,ik ben geen leek op het gebied van pc’s.En ik weet dat dlen met andere gebruikers slaat op andere gebruikers op^dit toestel. Zoals in vorige posts gezegd volg ik die stappen op die bladzijden.firmware versie moet de laatste zijn want als ik manueel update vind hij geen nieuwe.Alle tekst die ind e vorige posts staan i.v.m. instellingen komen rechtstreeks uit de handleiding en in die handleiding is er sprake van menu UPNP servers(blz 36 3a staat daar volledig uitgelegd en heb ik al volledig uitgetypt hier).

          Muziek delen via i tunes kan ik zonder problemen maar die kan niet samenwerken met de speler.itunes staat dan ook niet aan.

          • Ik heb hetzelfde probleem. ZIEHIER de oplossing. Ik zit bij telenet, en mijn telenet aansluiting kent mij slechts TWEE ip adressen toe. Deze worden om de 16 uur vernieuwd. Soms zitten de twee ip adressen op hetzelfde netwerk, en dan werkt ‘media delen’, soms niet, en dan zitten ze op twee verschillende netwerken, en dan vindt de zolid de pc niet.
            OPLOSSING: Een wifi router kopen en op die op de telenet modem schakelen. Deze gebruikt 1 ip adres, en dan maak je er voor je pc en internet radio zelf ip adressen aan, ipv de onvoorspelbare telenet.

  37. ik heb de aldi internet radio gekocht. alles werkt perfekt, eenvoudig in te stellen. Het geluid is natuurlijk basic mono. ik vind alleen de display niet mooi en niet professioneel; er lopen vertikale strepen door de display en de cijfers. hebben andere hier ook last van of heb ik een exemplaar met een defekt?

  38. Ik Heb deze ook gekocht en best wel tevreden van het toestel.
    Nu heb ik wel het probleem dat het mij niet lukt om het toestel in te stellen voor gedeelde media(ook al volg ik de handleiding).In de appendix staat er op blz.36 Als uw apparaat niet in de apparatenlijst weergegeven wordt,voer dan de volgende stappen uit: Vanuit het “media player” menu van uw internetradio,selecteer”UPNP Servers”.een lijst met beschikbare computers zal verschijnen.

    Nu wannneer ik die stappen volg vind ik ook maar nergens een dergelijk menu i.v.m. UPNP servers.(niet bij instellingen,al fabrieksreset gedaan,anders werkt alles)

    Iemand enig idee om dit op te lossen?

  39. Schitterend mooie radio, maar de muziekspeler werkt niet bij mij.
    Ondanks de laptop de radio herkent bij media delen, blijft de zandloper maar lopen bij het zoeken naar gedeelde media en hij vind niets.Alles werkt anders heel goed, internet radio, fm radio.
    Maar gedeelde media gaat niet

    • Dat is een typisch probleem van beveiliging in Windows. Welke Windows versie gebruik je? Je moet apparaten eerst toestemming geven om de inhoud op je pc te ‘zien’, maar afhankelijk van de Windows-versie is dat of heel ingewikkeld of erg ingewikkeld 😉 Alleen vanaf Win7 verloopt het iets eenvoudiger. Zie ook antwoord 32.

  40. Het verhaal van Rene kwam wat gedateerd over (sorry) totdat ik de datum zag. Vandaar mijn misschien wat heftige reactie.
    Ik heb de Oxx voor 58 Euro gekocht, maar als je de Zolid voor 35 Euro kun krijgen is dat natuurlijk nog aantrekkelijker (dan maar zonder DAB ;-)).

  41. Heb hem gisterennammiddag(als radiofanaat) ook aangekocht,speelt zonder problemen,gebruik hem wel met UTP kabel,draadloos internet kan ik hier niet testen.Een toch wel aangename verrassing dit toestel,klankkwaliteit is goed en kan aangepast worden naar keuze via de ingebouwde equalizer,ook de FM radio is leuk ,is ook met RDS uitgerust wat niet vermeld stond in de folder,was een aangename verrassing alweer.De behuizing van het apparaat is stevig en oogt mooi,heb hier ook de freecom musicpal staan en deze Zolid(OXX)moet er zeker niet voor onderdoen.Hier een tevreden gebruiker,blij dat ik ‘m gekocht heb.

  42. Dit toestel is momenteel ook te koop in Het Computerwinkeltje (http://www.hcw.be/p.aspx?p=H9007) aan dezelfde prijs (99 € ipv. 199 € !) maar onder de naam OXX. Hij is weliswaar nergens op voorraad, maar je kunt hem bestellen met vooropgestelde leveringstermijn van 10 werkdagen.

  43. Een nogal negatief verhaal van Rene Paulus. Je moet inderdaad eea. instellen, maar dat kun je verwachten bij computergelateerde apparaten. En zijn er nog mensen dan die per MB afrekenen bij hun vaste internetverbinding ? Misschien toch maar eens overstappen op een (goedkoop) flat-rate abo.
    Ik heb ook zo’n radio maar dan van Oxx (is dezelfde). 1 keer instellen en dan heb je er geen omkijken meer naar. Leuk apparaat. Als je geinteresseerd ben in internetradio zeker een aanrader. En je sluit ‘m zo aan op je stereo-installatie met uitstekende kwaliteit (in stereo). En hoezo niets met DAB te maken ? Er zit ook een DAB ontvanger in !
    Ik wist niet dat ze ze ook bij de Aldi hebben. Kan ‘m niet ontdekken in de folder of op de website.

    • Ron, blijkbaar werkt in de Aldi versie de DAB ontvanger niet standaard. Maar uit reactie nummer 4 op pagina 1 blijkt dat DAB na een firmware upgrade wel zou werken… Kunnen andere lezers dit bevestigen? Aanbiedingen van Aldi zijn maar een week geldig, het toestel zal ondertussen wellicht bij de meeste Aldi-vestigingen uitverkocht zijn. Maar het klopt dat je natuurlijk nog altijd voor de identieke en iets duurdere Oxx versie kunt gaan.

    • Hetzelfde toestel bestaat met en zonder DAB ontvanger, Ron. Op de website van OXX digital zal je ze terugvinden onder de naam “Classic” en “Classic + DAB”. Die in de Aldi zijn (zover ik weet) de versie zonder DAB, anders zou dat er zeker bijstaan! En in de handleiding staat ook niets over DAB, zodus.

      • Ik heb mijn Oxx digital bij Aldi in Nl gekocht (99 euro). De doos meldde niet dat het apparaat DAB ondersteunde, Aldi meldde dat ook niet. Ondertussen heb ik zoals gemeld na een firmware upgrade wel DAB.

        • Zou je eens kunnen nakijken welke firmware nu in het de radio actief is? Ebn heb je de update automatisch of manueel gedaan? Het zou best kunnen zijn dat het Nederlandse toestel verschilt van het Belgische…

  44. Heb dit toestel vandaag uit de doos gedaan en wireless aangesloten; ding werkt perfect, enkel een probleem gehad met de wireless-key te vinden van mijn router. Als er nog zo mensen zijn met een probleem: ziehier de oplossing:
    “”start – run – cmd
    in the dos box type ipconfig /all
    look for the default gateway
    open internet explorer and type in the default gateway number from above (it goes right were you would type http://www.google.com)
    it should prompt you for a password. Most linksys are no username and admin as the password by default, or whateer you changed it to when it was setup. If this doesn’t work you will need to reset the router (read as loose all settings and start over on your router)
    if you do get logged in go to the wireless tab then security and write down your key or change it to something you will then know.

    A remote possiblilty is to auto configure the linksys. This can be done if you have a linksys wireless card and a newer linksys modem – you’ll have to look on linksys site for directions on that, I have never actually done it.

    Referentie: http://en.kioskea.net/forum/affich-26820-forgot-network-key

    Radio werkt perfect – fantastisch ding voor een beperkte kost.

  45. Ik heb het toestel een uurtje geleden gekocht en heb 2 minuten kunnen luisteren in totaal. Telkens herstart het toestel weer zonder enige reden. Ook als ik een firmware update wil uitvoeren zoekt hij eerst naar een netwerk, zegt dan “connected” en herstart dan weer om weer van voor af aan te beginnen. Soms zegt hij ook “connected” en doet dan helemaal niets meer. Enkel uit de stroom trekken helpt dan.
    Iemand een suggestie of zou ik beter vlug terug naar de Aldi gaan en het toestel inwisselen?

      • die reacties had ik al gelezen maar ik vond het geen echte oplossing. Ik heb geen telenet modem maar ADSL en die staat 2 verdiepingen lager. Ik sluit mijn radio aan op de switch die aan mijn bureau staat waar ook mijn Accec Point staat. Hij onthoudt gewoon de netwerkinstellingen niet, zelfs niet als ik handmatig een ip adres ingeef. Ik heb hem een tijdje aan de praat gehad en een station kunnen instellen, maar zelfs tijdens het spelen herstart hij ineens vanzelf. Firmware update zegt dat hij up to date is…

        • Waar staat je router? Probeer de radio een keer rechtstreeks op de router aan te sluiten zonder een switch ertussen. Verdwijnt het probleem dan weet je nu dat het aan je switch ligt. Evt. kun je het afstandsprobleem oplossen met zo’n ethernet-over-stroom oplossing die René eerder vermeldde. (zoek op ‘powerline’ in de zoekdialoog hierboven voor artikels hierover.)

    • Beste Koen,

      is de internet radio aangesloten op uw stereo installatie of wil u rechtstreeks naar de internet radio luisteren (met de ene speaker dus in mono)? In het eerste geval (aansluiting op stereoketen) of indien u een aparte speaker set hebt van aanvaardbare kwaliteit (zoals wordt aangesloten op een PC), dan zou ik evt eens de Philips NP1100 overwegen en dan kunt u in stereo luisteren: verkrijgbaar in de FNAC voor 179 EUR (zie mijn oudere reactie: die heeft wel geen speaker maar wel voldoende aansluitmogelijkheden).

      mvg
      Jan

  46. Gekraak, gebrom of welk bijgeluid dan ook hoort niet thuis bij internetradio. Zou één van de lezers die dat fenomeen hebben eens willen proberen om zijn radio niet via een draadloos netwerk, maar met een UTP-kabel met het Internet te verbinden? Blijft dat gebrom dan ook nog?

    • René, bedankt voor de tip: met een utp-kabel is het gebrom inderdaad volledig verdwenen. Er blijft voor mij nu wel een praktisch probleem, namelijk dat ik de afstand tussen de router en de plaats waar ik de aldi-zolid wilde plaatsen met een lange kabel doorheen de woning zou moeten overbruggen. Als het enigszins mogelijk is zou ik toch graag een draadloze oplossing vinden voor het bromloos laten functioneren van de internetradio. De internetradio via hetzelfde draadloze netwerk op een ipod-touch werkt probleemloos.
      Scheelt er dan toch iets aan de kwaliteit van de aldi-zolid?

      • In het slechtste geval kan je altijd nog een homeplug systeem of zoiets gebruiken ipv. een lange kabel (typ even “devolo” in het zoekvenstertje rechtsboven op deze website en je vindt enkele besprekingen van die dingen). Maar ik zou toch eerst proberen de bron van de storing te vinden. Zet je radio eens vlak naast de draadloze router? Dan heb je een maximaal signaal, en zou de storing minimaal moeten zijn.

  47. Heb het toestel inmiddels teruggebracht, dus kan niet verder zoeken. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is interferentie met de cv ketel.We hebben wel een draadloze telefoon in huis maar die staat niet in de buurt van de slaapkamer.
    Met onze freecom internetratio hebben we dat probleem echter nooit.

  48. mijn antwoord aan Alain(18.1) werd vroegtijdig afgebroken.
    Ook rekening houdend met de suggesties van Alain blijft het gekraak permanent aanwezig, ver van dimmers en draagbare telefoons

  49. Hallo Johan, heb je dit probleem ook in andere kamers? Staat er misschien een draadloze telefoon in de buurt of op het kastje? Mogelijk kan ook een slechte lichtdimmer veel rotzooi uitzenden. Meestal komt dit ongewild in het laagfreq. van het toestel en zal dit dus hoorbaar worden. Ik hoop dat je het kan oplossen, zelf heb ik nog geen problemen ondervonden.
    Mvg, Alain

    • heb hetzelfde probleem als Johan.
      Heb overal in huis goede ontvangst, maar in alle kamers ook het vervelende bromgeluid,

  50. Toestel ook gekocht, weergeven van internetmuziek gaat gepaard met een aanhoudend zacht gekraak, dat je enkel hoort als het toestel zacht speelt. Gekocht voor op de slaapkamer, dus in mijn geval echt hinderlijk.
    Toestel ingeruild voor een ander, weer zelfde probleem.
    Zijn er nog die dat probleem hebben?

  51. Hello,

    ik heb juiste deze radio gekocht, en het is fantastich

    ik kan eingelijk de flim musik radio van internet luisteren, heel blij

    heel goed kwaliteit voor een laag prijs

  52. Ik heb de radio binnen 5 minuten aan de praat gekregen. Werkt perfect out-of-the-box, ondanks het gebruik van een beveiligd draadloos netwerk vond de wizard alles heel vlotjes.

    Gezien gelijkaardige toestellen van de A-merken rap 200 à 300 euro kosten vind ik dat dit toestel een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding biedt.

    Perfect voor in kleinere ruimtes zoals slaapkamer of bureau waar een hifi-installatie geen optie is.

  53. Hallo Jan, okee dat is goed nieuws. Waarschijnlijk was deze naar een “online registratie” aan het zoeken, eens online stopt hij met in en uitschakelen. Het is de bedoeling dat hij ook de laatste firmware ophaald via het www-net.
    Waarschijnlijk was er een ip probleem of kon hij geen netwerk vinden denk ik.
    Alléz succes ermee en prettige eindejaarsfeesten aan allemaal hier.

    Mvg, Alain

    • Heb hem nu terug achter de router staan en hij blijft min of meer werken.
      Af en toe gebeuren wel nog vreemde dingen.
      Ik kan me best voorstellen dat er netwerkproblemen kunnen zijn maar dan lijkt een foutmelding met extra info een stuk vriendelijker dan zomaar resetten en opnieuw opstarten.
      Ik denk dat ik mijn netwerk sniffer er even op loslaat.

  54. update: toestel nu rechtstreeks aangesloten op Telenet kabelmodem i.p.v. via D-Link netwerk switch (met NAT router).
    Nu doet ie het wel. Misschien ff kijken naar mijn D-Link instellingen…

  55. Toestel gisteren gekocht. FM Radio doet het maar na het instellen van de internet parameters krijg ik inderdaad even verbinding waarna het toestel blijkbaar zichzelf reset en opnieuw opstart, opnieuw verbinding maakt, opnieuw reset, enz…
    Dit blijft doorgaan tot ik de stekker uittrek.
    Vandaag het toestel bij Aldi gewisseld maar helaas weer hetzelfde fenomeen.
    Getest met WiFi en Ethernet, maakt geen verschil.
    Ik kan me vergissen maar dit lijkt me toch een flinke software bug.
    Zijn er nog anderen met hetzelfde probleem en/of oplossing?

  56. Belgische lezers letten toch beter even op in verband met de al vaak aangeklaagde datalimieten (recent ook door Microsoft Belgium) van Telenet en Belgacom, die de internetmarkt bij ons domineren. Video en audio streamen wreet bandbreedte en afhankelijk van je abonnement zit je snel tegen je limiet aan. Er zijn alternatieve providers die veel ruimere (of helemaal) geen limieten hanteren, maar daar moet je dan wel willen naar overstappen. Anders blijft het oppassen geblazen en je online meter in het oog houden…

  57. Dag lezers en collega-:Zolid beluisteraars,

    ik heb deze Internet Radio ook sinds vandaag (als geschenk gekregen van mijn lieve vrouw!).
    Dankzij de zeer goede duidelijke handleiding (ondanks wat spellingsfouten) kreeg ik het toestel binnen de 5 minuten aan de “praat” en was ik afgestemd op Klara waar ik van een glasheldere Pastorale van Beethoven kon genieten (de ontvangst van Klara op mijn FM-radio is met heel veel geruis en niet genietbaar (door interferentie met mijn modem & router!), vandaar dat ik echt toe was aan zo’n Wi-fi internetradio).
    Ik heb de radio via een eenvoudige kabel aangesloten op mijn stereo installatie (uitgang koptelefoon naar een van de AUX-ingangen in mijn Sony Receiver).
    Het was een beetje zoeken naar de ingang die de beste klank bood want niet alle ingangen (Video, Aux, TV, MD, Phono, …) worden op dezelfde manier versterkt maar met de juiste ingang en volumeregeling van beide apparaten kreeg ik een heel mooie heldere warme klank.
    Daarna heb ik wat geëxperimenteerd met andere genres zoals pop en vooral blues: prachtig geluid, zeer genietbaar en talloze zenders! Heel gebruiksvriendelijk.
    Het enige wat ik mis is een echte degelijke stereo-uitgang, zoals een coax-digitale uitgang.

    Besluit: Voor net geen 100 EUR is dit echt een uitstekende radio, maar wie toch iets meer wil moet misschien eens kijken bij Philips: NP1100. Die heeft wel een coax-digitale uitgang (maar geen optische uitgang) en is in de FNAC verkrijgbaar voor 179 EUR (let wel: die heeft geen FM radio (puur Wi-fi) en geen speaker en is dus enkel geschikt voor aansluiting op een stereo keten of hoofdtelefoon).

    En wie toch een “high-end” toestel wil, moet zeker eens kijken bij PURE maar dan zit je aan min. 300 EUR voor een internet radio (bv. de Pure Evoke Flow): die heeft tegelijk FM & DAB ontvangst. Zelf heb ik ook een PURE Evoke-1S radio (enkel DAB – geen wifi) en de kwaliteit is gewoon subliem maar het aantal DAB zenders dat kan ontvangen worden is eerder beperkt (ik luister dan ook enkel op mijn PURE naar Klara via DAB: glashelder & loepzuiver)!

    aan allen nog veel luisterplezier!

    mvg

    Jan Demyttenaere

  58. Na wat twijfelen heb ik het toestel gekocht (was het laatste exemplaar in de winkel). Het maken van een verbinding met een netwerk lukte probleemloos, internetradio is dus geen probleem. MAAR… het lukt met niet om muziek te streamen vanaf mijn pc via Windows Media Player 11.
    In de handleiding staat er dat ik in het menu van Windows Media Player kan streamen via Mediabibibliotheek -> Media Delen, maar als ik dit inschakel verschijnt de :Zolid Radio niet in de lijst van Mijn Media Delen Met. Ik kan dus de radio niet selecteren, en dus niet streamen naar mijn :Zolid. Telkens krijg ik de foutmelding: “Het delen van mediabestanden is uitgeschakeld. De service voor delen wordt niet uigevoerd of de instellingen van de firewall zijn gewijzigd. Bevestig eerst de instellingen voor delen, als u het delen opnieuw wilt gebruiken.”
    Hoe krijg ik streamen aan de praat?

  59. Ik vind de waarschuwing toch terecht. Ben echt een “leek” en heb pas na heel veeeeeeeeeeel gesukkel het ding aan de praat gekregen via internet.Tip die bij werkte was het instellen van het Mas-adress, meestal vindbaar, op de onderkant van je linksys. Ook het werken met de scroll-menu van de radio vond ik zeer ingewikkeld.Natuurlijk is het fijn om b.v radio mi amigo weer uit een kastje te horen in de keuken. Maar ik las net ook dat het verbruik van gigabyte snel aantikt??

    • Prettig om horen dat je plezier beleeft aan je aankoop, Jacques!
      Je vraagt naar het verbruik? De meeste Internet Radio’s streamen op 128 kbps, dus 128 Kilobits per seconde, of 16 kilobyte per seconde. Een uur telt 3.600 seconden, dus heb je 3.600 x 16 = (afgerond) 57 MB verbruikt. Na zo’n 17 uur muziek heb je er dus 1 GB doorgedraaid. A1s die radio bij wijze van spreken dag en nacht voor wat achtergrondmuziek zorgt, kan dat een verrassing worden op het einde van de maand!

  60. Vandaag gekocht in de Aldi Stabroek. In 10 minuten alles piekfijn voor elkaar dank zij de snelstart handleiding en eigenlijk gaat het allemaal vanzelf.Aangesloten op mijn Home cinema set. Een mooi vol geluid.
    Zelf mijn vrouw kan het apparaat nu bedienen. En dat is ook belangrijk hoor!!! Net product voor misschien niet te goedkoop, maar de concurrentie is dus wel en stuk duurder.

  61. Hallo allemaal, ben vandaag even de Aldi binnengesprongen en dat Zolid toestelletje gekocht, mijn eerste indruk is dat aangenaam werkt met een relatief eenvoudig menu. Geen extra software [cd-rom] is nodig om deze Zolid aan de praat te krijgen. Van dit laatste word ik al heel blij tegenwoordig.
    Toch wel een opmerking naar de afbeelding op de doos uitwendig, hier stelt men een ander uitleesscherm voor…dus niet zoals het toestel er werkelijk uitziet. Misschien biedt het huidige lcd scherm meer voordelen en kan men sofware-matig
    achteraf meer in het scherm plaatsen, dat heeft ook zijn voordeel natuurlijk.
    Oh ja, er zit ook een equaliser in die naar keuze in te stellen is, je mag hem niet vergeten te activeren in “mijn eq” en is in te stellen in het eq-profiel.
    Concreet, ik ben best tevreden over mijn aankoop en hoop op nog jaren luisterplezier…

    Mvg, Alain [2900 Schoten]

  62. Mijn advies: kopen! Het is een degelijke radio met bijzonder goed geluid zij het in mono (maar is ook prima aan te sluiten op je stereo en klinkt dan geweldig). Ik heb het ding nu al maanden in de keuken staan en ben uitermate tevreden. De tevredenheid nam alleen maar toe nadat, na een firmware update, plots ook DAB-ontvangst functioneel werd. Ik heb geen enkele radio gezien in de prijsklasse tot 100 euro die in de verste verte in de buurt kwam, van deze radio. Pluspunten: mooi om te zien, degelijk geluid, DAB+FM+internet radio + spelen vanaf PC, simpele bediening, zeer degelijke uitvoering. Minpunten zijn voor sommigen misschien: geen afstandsbediening, slechts 4 directe voorkeurtoetsen (meerdere via menu).

    • Graag had ik geweten hoe je hem kan aansluiten op de stereo? Ik zie alleen een LAN aansluiting een een audio-ingang.
      We hebben er eentje sinds gisteren, en ik ben er enthousiast van.

  63. Ok René, bedankt voor je advies, hier heb ik wat aan 🙂 Nog wat verder zoeken dan… Ik heb evt een Philips op het oog, maar die kost 250€, wel met DAB aan boord. Dan wacht ik nog wat verdere tips af 🙂

  64. Is het nou eigenlijk een goeie of slechte aankoop? Want na het lezen van meerdere reviews weet ik het niet zo goed meer…

    • Wel Daniël, een Internetradio naast je PC zetten is nogal gek, dan kun je beter op de pc zelf luisteren. Staat de pc in het bureau en wil je muziek luisteren in de living, dan is het wel een optie. Maar dan moet je jezelf in staat achten dat toestel te verbinden met je draadloos netwerk. Anderzijds vind ik mono in de living toch wel wat achterhaald, 99% van de Internetzenders zendt uit in stereo. Anderzijds heeft Ruud in zijn reactie gelijk: “beter goede mono dan slechte stereo”. Ik heb geen technische argumenten om het toestel af te keuren, maar zoek je een eenvoudig radiootje voor wat muziek in de keuken dan zit je met dat toestel voor 100 € naar mening toch fout. Zoek je echt een Internetradio, dan kan dat een interessant toestel zijn. Moest ik het voor 35€ zien liggen (zoals Ruud) zou ik het waarschijnlijk kopen, al was het maar uit nieuwsgierigheid…

  65. Ik heb het toestel gekocht tijdens de opening van een nieuwe vestiging van Aldi in Alkmaar voor 35 euro.
    Instellen van internet radio ging makkelijk.
    Bij aanzetten wordt direct naar wifi zenders gezocht.
    Dan je SID selecteren en de wepkey invoeren.
    Je beschikt dan direct over duizenden radiozenders.
    Handig is het op werelddeel of land selecteren.
    Het geluid is dan wel mono maar is wel van sublime kwaliteit!
    Van klassiek tot hardrock en spraak wordt goed en duidelijk weergegeven. Er zit trouwens een hoofdtelefoonaansluiting op die ook op een versterker is aan te sluiten. Dan ook een goed mooi en vol geluid.
    Het FM ontvangst gedeelte is van mindere kwaliteit maar dat ligt ook aan de in nederland actieve FM zenders.
    Op mijn autoradio ontvang ik ook minimaal FM. Totdat ik de duitse grens nader, opeens tientallen goede zenders.
    Een toonregeling mis ik in het geheel niet.
    Beter goed mono dan slecht stereo.
    DAB zenders zijn niet te ontvangen in regio Alkmaar.
    Kortom, voor die 35 euro een goed apparaat.

Reacties zijn gesloten.