64 bit versus 32 bit voor dummies

3
431

mee aanvangen. We wagen ons evenwel niet aan een prognose wanneer het zover zal zijn.

 

Games
Wie een beetje rondkijkt op het Internet, zal regelmatig klachten tegenkomen van gamers als zouden bepaalde spelletjes toch niet meer werken in 64 bit. Wij ontkennen dat niet, maar houden er toch rekening mee dat in die kringen nogal wat gekraakte en niet altijd even stabiele versies van games de ronde doen.

De 64 bit versie is pas nuttig met extra geheugen (foto: www.kinston.com)

Windows 7 – 64 bit versie zal evenwel geen 16 bit programma’s meer ondersteunen. Dat zijn meestal programma’s uit de pre-Windows 95 periode, vaak spelletjes die je om nostalgische redenen af en toe nog wel eens speelt.
De bewering dat 64 bit programma’s sneller werken dan 32 bit is slechts ten dele waar. Sneller ja, omdat door het efficiënter gebruik van het geheugen de data vlugger ingelezen worden. Maar sneller nee, omdat

1
2
3
4
5
Vorig artikelHoe kies je de juiste smartphone?
Volgend artikelProjecteren via het netwerk
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

    • Photoshop CS2 is een 32-bit applicatie. Gebruikt standaard 2 GB geheugen (ca. 1,7 GB effectief) voor beeldverwerking, tenzij je in de boot.ini file de 3 GB switch opzet, dan gebruikt ie een gb meer (alleen van toepassing bij Windows XP SP2). Draait het programma onder een 64-bit besturingssysteem dan zal het automatisch 3 GB geheugen gebruiken. Alles boven 3 GB wordt gebruikt voor plug-ins en filters (tot 3,7 GB) en alles daarboven om de Photoshop scratch disk in het geheugen te houden (tot 6 GB onder Windows). Meer geheugen dan dat wordt niet gebruikt. De hoeveelheid geheugen is dus belangrijk dan 32- of 64-bit. Photoshop CS4 bestaat ook in een 64 bit versie die optimaal gebruikt maakt van 64-bit technologie. Als je pc en besturingssysteem 64-bit is heeft het dus zin om over te schakelen op Photoshop CS4. Gebruik je CS2 is er eigenlijk weinig reden om 64 bit te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.