Eerst de computer, dan de software

4
67

(Office 2010) uitgebracht wordt. Koop je dus nu een licentie op Office 2007, dan zit je binnen enkele maanden al meteen met een verouderde versie.
Zolang kan je echter niet wachten: de voorgeïnstalleerde proefversie blijft slechts 60 dagen actief.

En waarom geen half jaartje met een beta versie werken?

Eveneens bij Microsoft kan je een interssant alternatief vinden, of beter gezegd: een oplossing om die tussenperiode te overbruggen. Op Microsoft’s website kan je namelijk een beta versie van Office 2010 downloaden. Deze beta draait nu al een tijdje op sommige van de computers van Diskidee, en blijkt zeer stabiel te zijn. Ze blijft actief tot oktober 2010, tot die tijd kan je beslissen of je al dan niet een versie met licentie wilt kopen.

Wel enkele nadelen: voorlopig enkel in het Engels of Spaans, en de spellingchecker Nederlands doet het (nog) niet. Anderzijds kan je lekker indruk maken op vrienden en kennissen!

Conclusie
“Proefversies” dienen om te proeven, maar dat wil niet zeggen dat je ook moet toehappen. Wie een beetje uitkijkt kan soms alternatieven vinden, die budgetair veel interessanter zijn!
Adviesprijs
 Gratis software
1
2
3
4
5
Vorig artikelWerkstation met dubbel scherm
Volgend artikelDesktoppc met aanraakinterface
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

4 REACTIES

  1. Openoffice is zeker een goede vervanger voor ms office.
    en vergeet ook niet de nieuwe virusscanner van microsoft ( microsoft essentials ) is zeker een aardig programma.
    ik heb hem nu een maand op de laptop staan en hij werkt zeker naar behoren.

  2. Het mag ons niet verwonderen dat een bedrijf als Aldi dit doet. Er zullen inderdaad enkele mensen verwonderd zijn met de bijkomende kostprijs voor de licenties maar uiteindelijk hebben ze toch een PC gekocht aan een concurrentiële prijs. Het zijn niet allemaal nieuwelingen die zo’n PC aankopen en een groot deel van de kopers kent intussen de weg naar goedkope of gratis alternatieven. Ik vind het echter wel een schande dat ook de overheid dit doet voor de aankoop van een PC die zich richt naar mensen die nog geen eigen PC hebben. Zo zit er in de aangeboden pakketten heel wat software om te beginnen maar wordt er gesuggereerd dat de software gratis of minstens een jaar zonder bij bijkomende kosten kan gebruikt worden. Het bijgevoegde office-pakket is zonder dure update meestal maar enkele maanden bruikbaar. Het zogenaamde belastingsvoordeel die het pakket concurrentieel zou moeten maken, zal daarna dikwijls netjes naar Microsoft om verder te kunnen werken. Natuurlijk loopt deze campagne in samenwerking met enkele grote bedrijven (Belgacom, …). De lokale dealer die veel dichter bij de klant staat en beter geplaatst is om een beginner op weg te helpen en om in te schatten welk pakket er voor een specieke wenselijk is, komt niet in aanmerking voor de verkoop van een pakket met belastingsvoordeel. Ik vrees dat heel wat nieuwe gebrtuikers (de doelgroep van deze aktie) zich achteraf terecht gerold zal voeten door mi(ni)ster Q, En voor dit boerenbedrog wordt dan nog een dure promotiecampagne gefinancierd met onze belangstingen.

  3. @Martijn: Je hebt gelijk, Martijn, Openoffice.org is zeker een volwaardig alternatief. Zo is ook Ubuntu of een andere Linux variant een volwaardig alternatief voor Windows. Maar zoals ik eerder in het artikel schreef vermoeden we dat de meerderheid van de gebruikers het liever bij Windows zal houden, net zoals we vermoeden dat de meeste lezers bij MS Word zullen blijven als tekstverwerker. Vandaar de suggestie voor de bèta versie van Office 2010. Het lag niet in mijn bedoeling om office 2010 aan te bevelen – het is gewoon een optie.

  4. Wel jammer dat jullie een beta-versie van Microsoft Office aanraden. Waarom geen OpenOffice.org ? Daar heeft iemand volgens mij meer aan dan aan een test-versie van Microsoft Office 2010. En iedereen kan daar altijd gratis mee blijven werken. Anders ben je net gewend aan MS Office 2010 en dan vindt Microsoft het tijd worden dat je het volledige pakket aanschaft. De kennis die je van OpenOffice.org opdoet gaat daarentegen niet verloren en daarvan krijg je gratis updates met steeds verder verbeterde functionaliteit.

Reacties zijn gesloten.