Een nuttige reisgenoot

2
469

lijkt het weer op een mini-laptop met bovenaan een groot scherm van ongeveer 10 cm (diameter). Dat ziet er veelbelovend uit, maar in werkelijkheid is het slechts een monochroom scherm met 6 tekstlijnen. Anderzijds heeft dat dan weer het voordeel dat het vlot leesbaar is zonder dat je eerst je leesbril moet opzetten. Onderaan zie je een volwaardig klavier – zij het dan wel in QWERTY formaat – plus nog een aantal functietoetsen voor de bediening.

Franklin TG-470 Euro Interpreter
Je moet eerst achteraan een plastic lipje wegtrekken om de batterij in te schakelen

Aan de slag
Het toestel wordt gevoed met een CR 2032 batterij. Dit is een niet oplaadbare 3 volt lithium knoopcel. Wat ons betreft is dit een ongelukkige keuze, niet alleen om milieuredenen, maar ook omdat je geen flauw benul hebt hoelang zo’n batterij nog gaat blijven werken – ineens zal het gedaan zijn. Nu is de CR 2032 bij ons relatief courant verkrijgbaar, maar of dat ook het geval zal zijn op je exotische reisbestemming, daar durven we aan twijfelen.
Vooraleer je kunt beginnen werken met de translator moet je eerst achteraan een plastic lipje wegtrekken. Zo wordt de batterij ingeschakeld. Dan stel je de berichtentaal in. Dat moet je maar één keer doen, het is de taal waarmee het toestel zelf met jou gaat dialogeren. Vervolgens stel je de

1
2
3
4
5
Vorig artikeliPod dock met fotokader
Volgend artikelLaptop toont 3D beelden
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Ik vrees dat die niet meer te krijgen is, al zie ik op e-Bay wel een occasie-aanbod uit Bulgarije… maar of dat betrouwbaar is… Je kunt op eBay ook een zoekopdracht configureren die je waarschuwt wanneer iemand een gezocht product aanbiedt.

  2. Geachte:
    IK ben opzoek naar een woordenboek vertaler Franklin TG-470

    met Dank
    Hoogachtend
    Willy Danneels

Reacties zijn gesloten.