Beter surfen dankzij browserplug-ins (Firefox)

0
72

werkt ook bij de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. In de miniweergave kun je direct doorklikken op links. Deze plug-in is zeer handig als je vaak research doet op het internet; ze kan je dan heel wat tijd besparen.

Product: Cool Previews 2.7.4
Website: www.coolpreviews.com & https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/2207
Platform: Firefox 2.0-3.1

DownThemAll (Firefox) statusvenster
DownThemAll (Firefox) statusvenster

DownThemAll!
DownThemAll! is een ‘download manager’ of downloadbeheerder voor Firefox. Je kan een hele verzameling te downloaden bestanden in een wachtrij zetten. De plug-zoekt dan zelf uit hoe de beschikbare bandbreedte het best verdeeld wordt. Op die manier kunnen de bestanden zo snel mogelijk worden binnengehaald. DownThemAll! biedt echter meer dan een wachtrij voor downloads. Deze plug-in kan al dan niet afgebroken downloads ook pauzeren en later hervatten. Verder toont ze interessante statusgrafieken. Ook is er bandbreedtebeheer en gelijktijdige deeldownloads om de effectieve download tot vier maal te versnellen. Onze enige klacht is dat deze downloadmanager geen downloadsnelheid meer toont nadat een bestand is binnengehaald. Wij hadden nochtans van sommige downloads graag geweten tegen welke gemiddelde snelheid die binnengehaald werden. In elk geval is dit een zeer nuttige plug-in, zelfs als je maar af en toe iets downloadt van het internet.

Product: DownThemAll! 1.1.2
Website: www.downthemall.net & https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/201
Platform: Firefox 3.0+3.1

Ghostery
Sommige websites zijn niet zo goedaardig als ze misschien wel lijken. Op zijn minst word je bespioneerd. Ghostery houdt dit in de gaten en waarschuwt je als een website meer dan gewone

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelHogere snelheden en groter bereik
Volgend artikelBeter surfen dankzij browserplug-ins (Internet Explorer)