Beter surfen dankzij browserplug-ins (Firefox)

0
72

malware zijn liever lui dan moe en zullen dus eerder Windows-code gebruiken. De uitbreidingen voor Firefox kunnen dankzij XPI overigens vrijwel altijd op alle computerplatformen draaien waarvoor Firefox bestaat, al zijn daar uitzonderingen op. Maar een plug-in voor de Linux-versie van Firefox werkt meestal ook op de Windows-versie van die browser.

FIREFOX

De hoeveelheid uitbreidingen die bestaan voor Firefox zijn al bijna niet meer te tellen: thema’s, plug-ins, add-ons, noem maar op. Sommige uitbreidingen werken slechts voor specifieke versies van Firefox of voor specifieke platformen zoals Windows. Er is een centrale door Mozilla gesponsorde site waar zowat alle uitbreidingen te downloaden zijn. Deze site heeft recensies en gebruikersbeoordelingen. Dat maakt het heel wat handiger en veiliger om de juiste uitbreiding te zoeken. Firefox blokkeert overigens standaard de installatie van uitbreidingen die niet van die Mozilla-site afkomstig zijn.
Je kan in het menu Extra’s van Firefox klikken op Add-ons om een overzicht te krijgen van alle reeds geïnstalleerde uitbreidingen. Bovenaan links is er een pictogramknop “Add-ons verkrijgen” waarmee je nieuwe uitbreidingen kunt zoeken. Er is ook een aanklikbare link die meteen naar de centrale uitbreidingswebsite van Mozilla leidt. Hou wel in de gaten dat hoe meer uitbreidingen je installeert, hoe trager en logger Firefox zal worden. Je beperkt je dus beter tot het hoognodige, toch zeker als je geen al te snelle computer hebt.
We maakten een selectie van zes volgens ons essentiële uitbreidingen voor Firefox. Dit is noodzakelijkerwijze slechts een beperkte selectie uit het grote aanbod.

CoolIris zowel voor Firefox als voor IE
CoolIris zowel voor Firefox als voor IE

CoolIris
De CoolIris uitbreiding bestaat alleen voor Firefox op Mac OS X, Windows en 64-bit Linux. Deze plug-in toont een 3D-scherm met een overzicht van alle plaatjes op een bepaalde website. Het is bijna een bioscoopervaring: je kunt vliegensvlug doorheen de op de 3D-muur getoonde plaatjes heen en weer struinen. Het werkt voor Google Afbeeldingen, Facebook, YouTube, Flickr en andere sites. Eenvoudig

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelHogere snelheden en groter bereik
Volgend artikelBeter surfen dankzij browserplug-ins (Internet Explorer)