Netwerkopslag met overschot aan functies

0
101

Prestaties
Synology geeft zelf op dat de DS209+ in een RAID 1 configuratie ongeveer 42 MB/sec kan lezen en 36 MB/sec kan schrijven. Wij hebben zelf getest met een directory van 1,55 GB met verschillende bestanden en een video-bestand van 699 MB. Bij het kopiëren van de schijf (lezen), maten we een snelheid van 39,13 MB/sec voor het videobestand. Bij het lezen van de directory met verschillende bestanden liep dat terug naar 34,18 MB/sec. Kopiëren naar de DS209+ ging met het videobestand aan een snelheid van 36,5 MB/sec. De directory kopiëren naar de schijf ging aan 30,98 MB/sec. Deze tests zijn uitgevoerd met een gigabit-netwerkverbinding en onze antivirus-software uitgeschakeld. De waardes zijn telkens het gemiddelde uit vier metingen.


Met de firmware-upgrade bekom je o.a. een nieuwe versie van het File Station!

We deden de metingen nog eens over na installatie van de nieuwste firmware. Voor schrijven leverde dit geen noemenswaardig verschil op. Bij lezen merkten we wel een verbetering. Het kopiëren van het videobestand naar onze pc ging aan 47,85 MB/sec. De directory naar onze pc overzetten ging plots aan 44,13MB/sec.
De firmware-upgrade voegt ook extra functionaliteit toe aan de DS209+ en wijzigt in beperkte mate het uitzicht van de menu’s. De basis blijft echter identiek. De release notes met daarin alle wijzigingen kan je vinden op http://www.synology.com/enu/support/releaseNote/DS209+.php .

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelToegankelijke versie van Photoshop
Volgend artikelEerste externe harde schijf met ‘SuperSpeed USB’