Netwerkopslag met overschot aan functies

0
101

Adressering
We geven de DS209+ een statisch ip-adres. Dit is echt aan te raden voor netwerkopslag. Wil je toch met een dynamisch (dhcp) ip-adres werken, dan laat je de standaardinstelling staan. Verder stellen we in dat we een e-mail willen ontvangen in geval van problemen. De Power-opties zijn ook erg uitgebreid. Zo kan je kiezen dat de schijf na een stroomuitval automatisch herstart. Je kan bepalen wanneer de schijf in slaapstand moet gaan en wanneer het systeem gepland moet in- en uitschakelen.

Gebruikers
We geven eerst de administrator-account een wachtwoord en schakelen de guest-account uit. Vervolgens creëren we een groep waar we gebruikers in gaan plaatsen. We maken een gebruiker ‘Nick’ aan, maken hem lid van de Testgroep en geven hem een quota van 2 GB. We maken vervolgens een gedeelde map aan waartoe we de Testgroep read/write access geven. Vervolgens maken we in Windows een netwerkverbinding aan. Als je aanlogt op de DS209+ server met je eigen gebruikersnaam, bijvoorbeeld Nick, krijg je alleen de kans om je wachtwoord te wijzigen en je quota te bekijken.

 
Eenvoudig het quota beheren…

De verdere configuratie kan alleen door een administrator worden gewijzigd. Na het aanloggen als administrator kies je voor ‘Management’. Vervolgens kom je op de startpagina terecht. Hier krijg je snel

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelToegankelijke versie van Photoshop
Volgend artikelEerste externe harde schijf met ‘SuperSpeed USB’