Netwerkopslag met overschot aan functies

0
101

RAID-volume aanmaken
We hebben een testnetwerkje opgezet. Het netwerk bestaat uit een gigabit-switch, de Synology DS209+ NAS en een test-pc met een Intel Core i7 950 processor, 6GB ram en een gigabit-netwerkverbinding. Het besturingssysteem is Windows Vista Ultimate 64-bit.
We kiezen op de software-cd voor ‘De Synology server instellen’. De server instellen kan op twee manieren: One-Click set-up en stap-voor-stap set-up. One-Click mag je letterlijk nemen. De software doet de configuratie voor jou. Je krijgt enkel nog de melding dat je nog het volume moet aanmaken.
Wij geven de voorkeur aan de Stap-voor-stap set-up. Via de Synology Assistent kan je nadien heel de server beheren, dus mag je ook gerust de One-Click set-up kiezen.


Synology Assistant in actie!

We loggen in als administrator en gaan een aantal instellingen wijzigen. We maken een RAID 1 volume aan. Kies je voor snelheid en capaciteit, dan moet je RAID 0 (striping) kiezen. RAID 0 biedt echter geen foutcontrole: crasht één schijf, dan is de data op beide schijven verloren. RAID 1 (mirroring) is veel veiliger, omdat de ene schijf dan een identieke kopie is van de andere. Wel onthouden dat, als je twee schijven van bijvoorbeeld 500 GB in RAID 1 zet, slechts 500 GB beschikbaar zal zijn in plaats van 1 TB.
Eenmaal de RAID-array in orde is, kunnen we verder aan de slag met de DS209+.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelToegankelijke versie van Photoshop
Volgend artikelEerste externe harde schijf met ‘SuperSpeed USB’