Netwerkopslag met overschot aan functies

0
101

knop kan je eenvoudig gegevens van een usb-apparaat overzetten naar de interne schijven van de Synology server. De usb-kopieerfunctie ondersteunt alleen opslagapparaten met FAT32 bestandssysteem. Ook een eSata-poort (voor het aansluiten van een externe SATA-schijf) werd voorzien en tot slot treffen we op de voorzijde ook de aan/uit-knop aan.
De zijkanten herbergen het logo van Synology. De achterzijde biedt plaats aan een ventilator, twee usb-poorten, de lan-poort, de voedingsaansluiting en een reset-knop. De schijf moet rechtop staan en is daarvoor voorzien van rubberen voetjes.


Stijlvol design…

Installatie hdd’s
We gaan in de enclosure twee schijven installeren. Dit zijn standaard 3,5” SATA-schijven. Voor het inbouwen van de schijven maken we gebruik van de meegeleverde assemblagekit. Deze kit bevat naast alle noodzakelijke schroefjes ook de sata- en stroomkabeltjes.
Het inbouwen verschilt niet met het inbouwen van een schijf in een vaste pc en behoeft dus verder ook geen uitleg. Er is voldoende plaats voorzien voor de kabeltjes en alles oogt dan ook netjes in de behuizing. De harde schijven bevinden zich net voor de ventilator en daardoor kan er voldoende warmte worden afgevoerd. De Synology DS209+ heeft een ‘smart fan’ ofwel slimme ventilator. Op basis van de temperatuur wordt de ventilator in hoge, middelmatige of lage snelheid geschakeld. Dat garandeert een stille werking en minder energieverbruik.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelToegankelijke versie van Photoshop
Volgend artikelEerste externe harde schijf met ‘SuperSpeed USB’