Vlotte aanraak-pc uit een stuk

0
90

Vista installeren en dan pas Windows 7, want direct upgraden van Windows XP naar Windows 7 kan niet. (Je hoeft Vista echter niet te activeren en je hebt ook geen Vista key nodig.) Maar na installatie van Windows 7 werkte alles net zoals onder XP. Alleen de drivers voor de geluidskaart moesten we nog apart installeren. Maar zelfs de Easy Mode functioneerde nog, alsook Motorola SoftStylus. Alleen heb je dat laatste niet nodig, want de de Tablet PC-mogelijkheden van Windows 7 zijn een stuk beter en worden standaard geactiveerd.

Asus Eee Top ET1602
Je kunt het aanraakgevoelige scherm ook bedienen met je vingers

Conclusie
De Asus Eee Top ET1602 1B is een erg leuke geïntegreerde pc. Hij lijkt ons ideaal als instapper, als bijkomende pc of als studenten-pc. Zodra Asus deze nettop (of zijn opvolger) levert met Microsoft Windows 7 wordt het pas echt een aanrader, want dat besturingssysteem draait er niet alleen even vlot op als XP, maar bevat ook standaard alle software om beter met het aanraakgevoelige scherm te kunnen werken. Dus misschien is het beter nog te wachten tot in het najaar (waarschijnlijk) de Windows 7 versie op de markt verschijnt.
Adviesprijs
€ 599
1
2
3
4
5
Vorig artikelMultifunctionele A3 kleureninkjet
Volgend artikelDraadloze muziekserver
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.