Digitale leesplank met elektronische inkt

2
162

maar dat werkt ook al niet echt vlot. Spijtig genoeg kun je het scherm van de iRex niet met je vingers bedienen. Het apparaat reageert in het algemeen erg traag, hoewel een recente firmware-update de responstijd een beetje verbeterde. De interface is stroef en de zoekfunctie laat te wensen over. Het scherm toont zestien grijswaarden, meer dan de meeste andere e-lezers, maar toch nog onvoldoende om bijvoorbeeld krantenfoto’s helemaal scherp weer te geven. Het scherm stopt met werken bij vriestemperaturen of bij temperaturen boven 45°C. Deze e-lezer is dus niet geschikt voor gebruik in extreme klimaatsomstandigheden.

iRex PressReader software
Je kunt kranten elektronisch lezen met de iRex e-lezer, maar geen Belgische

Conclusie
Het uitstekende leesscherm is het grootste pluspunt van de iRex 1000S. We raden deze e-lezer echter alleen aan voor gebruik in specifieke omstandigheden, zoals door onderhoudsingenieurs die constant grote hoeveelheden documentatie moeten raadplegen. Deze e-lezer is te traag en heeft een te gebrekkige bediening voor dagdagelijks gebruik, zoals voor het lezen van kranten. Zonder deze kinderziekten zou dit wel een echt hebbeding zijn. Hopelijk lanceert iRex gauw een snellere en vlotter bedienbare versie.
Update 25/5/09: De iRex kreeg recent nieuwe firmware die een aantal kinderziekten verhelpen. De accu gaat tot tien procent langer mee en het apparaat reageert sneller. Vooral het lezen van pdf-documenten gaat nu veel sneller. We kunnen de iRex 1000S nu wel aanraden, ook voor “gewone” lezers die de voorkeur geven aan elektronische boeken.
Adviesprijs
€ 599
1
2
3
Vorig artikelRobuuste camcorders filmen ook onder water
Volgend artikelModerne computerschermen zijn plat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Waar is een dergelijke leesplank te koop? Zijn de leesletters ook groter te maken. Ik ben 83 jaar en woon in Ugchelen bij Apeldoorn

Reacties zijn gesloten.