HDD met multimediafeatures

2
103


Schijfindeling
De schijf is ingedeeld in drie partities. Voor opnames is 50 % van de schijfcapaciteit voorzien. De overige 50 % is nog eens in tweeën gedeeld: 25 % is benaderbaar vanaf het thuisnetwerk of een directe usb-aansluiting (Fat32). De overige 25 % is geformatteerd in het ntfs-bestandssysteem en is enkel te benaderen via een directe usb-aansluiting. Kortom via usb is 50 % van de schijf zichtbaar. Mocht je niet akkoord zijn met deze indeling, kan je de schijf opnieuw partitioneren.

Mediabestanden
Je kan op drie manieren mediabestanden op de MvixPVR plaatsen. De eerste manier is direct via usb aansluiten. Als je de MvixPVR aanzet, herkent de pc twee harde schijven. Het zijn de twee partities die standaard via usb beschikbaar zijn. Je kan op beide locaties bestanden plaatsen. Via het netwerk kan je ook bestanden op de MvixPVR plaatsen en dit op twee manieren. De eerste manier maakt gebruik van een gedeelde map op een pc. In het hoofdmenu op de MvixPVR gaan we naar File Manager. In het linkervenster kiezen we waar de bestanden staan. We selecteren NET en navigeren vervolgens naar de gedeelde map op onze pc.
Opgelet: zorg dat je de naam van je werkgroep en pc kent, want die zal je eerst zien vooraleer je de gedeelde map ziet. De eerste keer moet je mogelijk ook je gebruikersnaam en wachtwoord van je gebruiker op de pc opgeven. Selecteer het gewenste bestand door erop te gaan staan en druk op ‘select’ op de afstandsbediening. In het venster aan de rechterzijde selecteren we HDD en de map Copy_recordings_Here. Vervolgens selecteren we de gewenste map en drukken op de pijl naar rechts op de afstandsbediening. Nu wordt het bestand gekopieerd. Deze manier werkte bij ons probleemloos.


Erg veel aansluitmogelijkheden…

Voor een tweede manier moeten we eerst de instellingen van de MvixPVR controleren. We moeten controleren of de uPnP (Universal Plug and Play) Media Server aan staat in de instellingen. Vervolgens moeten we weten welk ip-adres de MvixPVR heeft. Dit kan je eenvoudig te weten komen door te navigeren naar het tabje ‘Netwerk’ in de instellingen. Bij ons is dit 192.168.1.14. Geef vervolgens in je webbrowser het ip-adres van de MvixPVR in. Je komt nu in de web-interface van de MvixPVR. Hier kan je vervolgens één van de gewenste iconen kiezen en vervolgens naar de map Copy_Recordings_Here navigeren.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelStemrecorder, opslagapparaat en muziekspeler
Volgend artikelNetwerken via het elektriciteitsnet tegen hogere snelheid

2 REACTIES

  1. Inmiddels is versie 1.0.6 gereleased met extra functionaliteiten waaronder NAS via FTP en HTTP!

  2. Reactie van de fabrikant: gisteren is inmiddelsde 4e firmware update gereleased v1.0.4 met weer vele verbeteringen en toevoegingen van functionaliteit.

Reacties zijn gesloten.