HDD met multimediafeatures

2
103

de instellingen wijzigen in 4:3.
We pakken de MvixPVR uit en installeren deze in de buurt van onze televisie. We voorzien het toestel van stroom en verbinden het met onze televisie via de meegeleverde hdmi-kabel. Groot voordeel trouwens dat deze kabel in het pakket is inbegrepen, want er worden dikwijls hoge prijzen gevraagd voor hdmi-kabels!

Home cinema
Aangezien de hdmi-kabel zowel video als audio kan overbrengen, moet je in principe niets meer aansluiten. Wil je echter geluid weergeven via een home cinema set, dan zul je nog een aparte audio-kabel moeten gebruiken. Via de meegeleverde composite kabel kan je geluid naar je home cinema set sturen. Daartoe sluit je enkel de rode en witte connectoren aan. Wil je beter geluid dan moet je gebruikmaken van één van de digitale audio-uitgangen op de Mvix. Deze kabels horen niet bij het pakket.

Netwerk
Vervolgens plaatsen we de meegeleverde batterijen in de afstandsbediening. Als laatste kiezen we welke netwerkaansluiting we gaan gebruiken, aangezien de speler netwerkfunctionaliteit biedt. Er zijn twee mogelijkheden: werken via een standaard ethernet-kabel of draadloos (802.11 b/g).


Knap design!

De MvixPVR ondersteunt wep en wpa encryptie zodat je probleemloos kan verbinden met je beveiligde netwerk. Wij kiezen voor draadloos. We schakelen de MvixPVR in en stemmen onze tv af op de juiste hdmi-ingang.
Via de instellingen op de MvixPVR kiezen we voor verbindingsmodus ‘Infrastructuur (AP)’ aangezien we een verbinding willen maken met ons draadloze netwerk. Na een wireless scan vinden we al snel ons draadloos netwerk, geven onze WPA-sleutel in en verbinden. Via dhcp verkrijgen we een ip-adres en kunnen we aan de slag. Als je enkel content wil weergeven en niet opnemen, ben je nu klaar met de installatie.

Digitaal opnemen
Wij kiezen er echter voor om de MvixPVR te verbinden met onze Digicorder van Telenet, zodat we ook kunnen opnemen. Daartoe gebruiken we een blokje dat scart omzet in composite-aansluitingen en waarop je via een schakelaar ‘output’ kan selecteren. Let op, dit stukje moet je apart aanschaffen. Vervolgens kunnen we de Mvix verbinden via composite. Vanaf nu kunnen we dus ook opnemen van onze Digicorder.
Bij activering van de Timeshifting-functie moet het toestel eerst herstarten en dat is toch een beetje storend, lijkt ons. Na de herstart horen we ook meteen geluid van de tv, terwijl de speler nog op het startscherm staat. Een bug?
  

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelStemrecorder, opslagapparaat en muziekspeler
Volgend artikelNetwerken via het elektriciteitsnet tegen hogere snelheid

2 REACTIES

  1. Inmiddels is versie 1.0.6 gereleased met extra functionaliteiten waaronder NAS via FTP en HTTP!

  2. Reactie van de fabrikant: gisteren is inmiddelsde 4e firmware update gereleased v1.0.4 met weer vele verbeteringen en toevoegingen van functionaliteit.

Reacties zijn gesloten.