Home Multimedia

Dunner, beter, leuker

0

foto’s van jezelf te nemen, maar ook van je omgeving. Met de ingebouwde camerasoftware kan je bovendien elf speciale camera-effecten op de foto’s toepassen. Heb je je altijd al afgevraagd hoe je nonkel Willy er met de beroemde pet en snor van Mario uit zou zien? Hou je ervan te spelen met kleuren en graffiti? Of ben je een creatieve ziel die met de spiegeleffecten ware kunstwerkjes creëert? Verder zijn er nog een aantal grappige mogelijkheden, zoals van twee gezichten bepalen in hoeverre ze op elkaar gelijken of twee gezichten met elkaar vermengen om zo een gezicht te kleven op een mogelijke nakomeling.

Nintendo DSi

De foto’s kunnen draadloos uitgewisseld worden met andere DSi-systemen en door de grootte van slechts 0,3 megapixel per foto kan je tot 400 foto’s opslaan in een eigen fotoalbum. Keerzijde van de medaille is uiteraard dat je dit niet meteen hoogstaande kwaliteit kan noemen. Het is eerder te vergelijken met wat er mogelijk was met gsm’s een aantal jaar geleden. Deze toevoeging is dus voornamelijk bedoeld als gadget en niet als alternatief voor een volwaardig fototoestel. Toch een beetje een opmerkelijke keuze, aangezien men er wel voor geopteerd heeft de DSi uit te rusten met een SD-geheugenkaartslot.

Spelen met geluid
Ook het volume en de geluidskwaliteit van de Nintendo DSi zijn verbeterd. Om hier wat meer waarde aan toe te kennen heeft men ervoor gezorgd dat de DSi AAC-gecodeerde muziekbestanden

Mobiele versie afsluiten