Draadloos surfen dankzij het stopcontact

0
40

we de dLAN 200 AV Wireless G configuratiewizard. We zien onmiddellijk onze browser openen en stellen vast dat het toestel 192.168.1.3 als ip-adres heeft gekregen. Het toestel staat standaard ingesteld dat het een ip-adres krijgt van een dhcp-server (in dit geval onze router). Je hoeft dus niet het startmenu te volgen om de wizard op te roepen als je het ip-adres kent. Je kan dan gewoonweg in je browser http://192.168.1.3 ingeven. De interface via de browser bestaat uit drie hoofdonderdelen: ‘Wlan-status’, ‘Configuratie wijzigen’ en ‘Beheer’.


Alles configureren via je browser.

Via de wlan-status kom je snel te weten wat de ssid is van je netwerk, het gebruikte kanaal en de codering. Tot slot kun je hier ook eenvoudig zien welke en hoeveel clients een draadloze verbinding hebben met je access-point. In het tweede onderdeel ‘Configuratie wijzigen’ kan je o.a. een wachtwoord opgeven voor toegang tot de instellingen, instellen of het toestel een statisch of dhcp-adres krijgt, de wlan-instellingen aanpassen, enzovoort. Zelfs mac-filtering is mogelijk, zodat (in principe) alleen gekende clients verbinding kunnen maken met dit access-point. Via de sectie ‘Beheer’ kan je de huidige configuratie resetten, opslaan of herstellen. Ook de firmware kan je actualiseren via dit onderdeel.
Nu de instellingen in orde zijn, koppelen we de netwerkkabel los van onze pc en het access-point. We gaan de kabel immers gebruiken om de dLAN 200 AVeasy te verbinden met onze router. Onze router

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCynisch
Volgend artikelHet betere vingerwerk