Netwerkmuziekspeler met schwung

7
129

Als je in een appartement woont, zullen je buren deze speler misschien net iets minder leuk vinden dan jijzelf. Een crossfade functie is eveneens aanwezig. Je kan deze naar wens instellen: geen, crossfade, infaden, uitfaden en in- en uitfaden. Ter verduidelijking: bij een fade-out verminderd het geluid geleidelijk aan naar het einde toe. Bij een fade-in vertrek je van stilte geleidelijk aan naar geluid. Bij crossfading ga je de ene bron uitfaden terwijl je de andere op hetzelfde moment gaat infaden.

Voorinstellingsknoppen
Aan de zes voorinstellingsknoppen kan je je favoriete nummers, internetradiostations, playlists of albums toekennen. Dit is een zeer handige functie. Als je bijvoorbeeld zes playlists hebt, kan je deze alle zes een aparte knop geven en dus eenvoudig oproepen.

Specificaties
– High-definition softdome-tweeters van 1,9 cm – krachtige woofers van 7,6 cm
– Ingebouwde 802.11g draadloze netwerkaansluiting met twee interne antennes
– Een 10/100Base-T-ethernetpoort
– Ondersteunde indelingen: mp3, aac, wma, ogg, flac, Apple Lossless, wma lossless, wav en aiff
– Kan op je thuisnetwerk worden aangesloten om via SqueezeCenter muziek op je computer of via SqueezeNetwork internetradio en muziekservices op te roepen.
– Infraroodafstandsbediening.

Conclusie
De Squeezebox Boom is een veelzijdig apparaat dat je toelaat om eenvoudig je digitale muziek te beluisteren in je woonkamer, keuken of waar dan ook. Een netwerkaansluiting, al dan niet draadloos, is de basisvereiste. Wil je meer functionaliteit dan kan je beroep doen op een SqueezeNetwork-account en de SqueezeCenter software. Wij waren onder de indruk van de mogelijkheden waarover het toestel beschikt.
Adviesprijs
Op internet troffen we het toestel aan voor 251 euro, exclusief verzendkosten.
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDe wereld aan je oren
Volgend artikelNieuwe One netbook van Acer met groter scherm

7 REACTIES

  1. dag,jozef schildermans,ik heb ook een sueezebox boom van logitech en ik vind hem geweldig!wat een mooi geluid en bas zit er in!maar nu mijn vraag,wat kun je er nog meer mee?ik heb geen volledige hollanse besrijving erbij,maar ik luister altijd naar internetradio!een tip,luister eens naar boervolk radio uit zuidafrika!laat hem staan op deze zender en mooie plaatjes komen aangewaaid uit afrika.heel leuk. de vriendelijke groeten van dick meijerink.

    • Hallo, je kunt er ook je eigen digitale muziekcollectie op afspelen, eventueel in combinatie met de gratis squeezebox server die je van de website van Logitech kunt downloaden, of via de mysqueezebox dienst van Logitech. Google is je vriend: zoek naar die woorden en je zult heel wat tips vinden. En er is natuurlijk nog de website van Logitech zelf voor informatie.

  2. Dag Peter, goede vraag, maar het is simpel: je kunt shortcuts naar andere mappen (ook die op netwerk-schijven) plaatsen in de map die de server gebruikt als basismap. De server zal dan ook alle muziek in die mappen en de daaronder liggende mappen indexeren en je kunt die dan ook afspelen. We hebben dit geprobeerd en het werkt.

  3. Hoi, ik kwam op dit artikel uit via een zoekopdracht. Bedankt voor de uitgebreide informatie tgv jullie test maar ik vraag me een 1 ding af: op de site van squeeze/logitech staat dat de muziekcollectie "in een bepaalde map moet staan". Wat als je reeds een eigen mappenstructuur in je muziekcollectie hebt met verschillende niveau’s?

Reacties zijn gesloten.