Netwerkmuziekspeler met schwung

7
129

naam geven, bijvoorbeeld ‘Woonkamer’. Na onze registratie op SqueezeNetwork kregen we de mogelijkheid om de SqueezeCenter software te downloaden en deze te installeren. Eenmaal de SqueezeCenter software geïnstalleerd is en de Squeezebox Boom de pc waarop SqueezeCenter draait, gevonden heeft, wordt het helemaal leuk.


SqueezeCenter voer je uit vanuit je browser…

Je kan vanaf dan de Squeezebox muziek laten spelen vanaf je pc. Je kan playlists samenstellen, enzovoort. Je kan kiezen of je het toestel bedient via de Squeezebox zelf of via de software op je pc. De bediening is in beide gevallen heel eenvoudig! De goede werking van de Squeezebox Boom valt of staat natuurlijk met je (thuis)netwerk. Als dat naar behoren werkt (goede ontvangst bij draadloos gebruik) zal je aan dit toestel veel plezier beleven.
De software is niet alleen geschikt voor Windows XP/2000/NT en Windows Vista, maar draait ook op Macintosh OSX 10.3.5 of later en Linux/BSD/Solaris (Perl 5.8.3 of later).

Geluidskwaliteit

Het muzieksysteem heeft een versterker en luidsprekers van goede kwaliteit aan boord. Als je het toestel laat spelen op het bijna hoogste volume, blijft het geluid van goede kwaliteit. Op hoogste stand klinkt alles zeer luid en niet meer 100% zuiver. Ook liefhebbers van een goede basweergave komen aan hun trekken. Je kan de basweergave zelf instellen zodat lage tonen beter worden weergegeven. Daarbij mag je ook nog de externe aansluiting voor een subwoofer rekenen voor een extra diepe bas.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDe wereld aan je oren
Volgend artikelNieuwe One netbook van Acer met groter scherm

7 REACTIES

  1. dag,jozef schildermans,ik heb ook een sueezebox boom van logitech en ik vind hem geweldig!wat een mooi geluid en bas zit er in!maar nu mijn vraag,wat kun je er nog meer mee?ik heb geen volledige hollanse besrijving erbij,maar ik luister altijd naar internetradio!een tip,luister eens naar boervolk radio uit zuidafrika!laat hem staan op deze zender en mooie plaatjes komen aangewaaid uit afrika.heel leuk. de vriendelijke groeten van dick meijerink.

    • Hallo, je kunt er ook je eigen digitale muziekcollectie op afspelen, eventueel in combinatie met de gratis squeezebox server die je van de website van Logitech kunt downloaden, of via de mysqueezebox dienst van Logitech. Google is je vriend: zoek naar die woorden en je zult heel wat tips vinden. En er is natuurlijk nog de website van Logitech zelf voor informatie.

  2. Dag Peter, goede vraag, maar het is simpel: je kunt shortcuts naar andere mappen (ook die op netwerk-schijven) plaatsen in de map die de server gebruikt als basismap. De server zal dan ook alle muziek in die mappen en de daaronder liggende mappen indexeren en je kunt die dan ook afspelen. We hebben dit geprobeerd en het werkt.

  3. Hoi, ik kwam op dit artikel uit via een zoekopdracht. Bedankt voor de uitgebreide informatie tgv jullie test maar ik vraag me een 1 ding af: op de site van squeeze/logitech staat dat de muziekcollectie "in een bepaalde map moet staan". Wat als je reeds een eigen mappenstructuur in je muziekcollectie hebt met verschillende niveau’s?

Reacties zijn gesloten.