Netwerkmuziekspeler met schwung

7
129

internetradiogidsen en muziekservices zoals Rhapsody en Pandora Radio. Er is zelfs een mogelijkheid om je muziekcollectie te bewaren in een onlinemuziekkluis van MP3tunes. Op die manier kan je ook als je computer uitstaat naar je favoriete muziek luisteren. Logitech was wel zo vriendelijk om in de handleiding te vermelden dat je voor sommige muziekservices apart moet betalen, maar dat je ze eerst gratis op proef kunt uitproberen.


Een SqueezeNetwork-account kan je eenvoudig aanmaken!

SqueezeCenter
SqueezeCenter is software die je op je pc kan installeren zodat je je muziek vanaf je pc kunt afspelen op je Squeezebox-muzieksysteem. Je pc moet dan wel verbonden zijn met je thuisnetwerk. Je hebt SqueezeCenter niet nodig in de volgende gevallen: als je enkel muziek van je persoonlijke MP3tunes-muziekkluis wil luisteren, als je internetradio wil luisteren of als je een muziekservice wil gebruiken. Wanneer je SqueezeCenter wel gebruikt, wordt er telkens je een internetradiostation of muziekservice kiest, automatisch verbinding gemaakt met je SqueezeNetwork-account. Je SqueezeNetwork-account kan je ook gebruiken om het toestel in te stellen. Je kan zelfs het volume regelen (tijdens het spelen) via deze account.
Bij muzieksystemen staat onze Squeezebox Boom in de lijst evenals het wan-ip dat we toegewezen kregen van onze provider. Muzieksystemen voeg je toe via hun systeem-pin. Elk systeem kan je zelf een

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDe wereld aan je oren
Volgend artikelNieuwe One netbook van Acer met groter scherm

7 REACTIES

  1. dag,jozef schildermans,ik heb ook een sueezebox boom van logitech en ik vind hem geweldig!wat een mooi geluid en bas zit er in!maar nu mijn vraag,wat kun je er nog meer mee?ik heb geen volledige hollanse besrijving erbij,maar ik luister altijd naar internetradio!een tip,luister eens naar boervolk radio uit zuidafrika!laat hem staan op deze zender en mooie plaatjes komen aangewaaid uit afrika.heel leuk. de vriendelijke groeten van dick meijerink.

    • Hallo, je kunt er ook je eigen digitale muziekcollectie op afspelen, eventueel in combinatie met de gratis squeezebox server die je van de website van Logitech kunt downloaden, of via de mysqueezebox dienst van Logitech. Google is je vriend: zoek naar die woorden en je zult heel wat tips vinden. En er is natuurlijk nog de website van Logitech zelf voor informatie.

  2. Dag Peter, goede vraag, maar het is simpel: je kunt shortcuts naar andere mappen (ook die op netwerk-schijven) plaatsen in de map die de server gebruikt als basismap. De server zal dan ook alle muziek in die mappen en de daaronder liggende mappen indexeren en je kunt die dan ook afspelen. We hebben dit geprobeerd en het werkt.

  3. Hoi, ik kwam op dit artikel uit via een zoekopdracht. Bedankt voor de uitgebreide informatie tgv jullie test maar ik vraag me een 1 ding af: op de site van squeeze/logitech staat dat de muziekcollectie "in een bepaalde map moet staan". Wat als je reeds een eigen mappenstructuur in je muziekcollectie hebt met verschillende niveau’s?

Reacties zijn gesloten.