Netwerkmuziekspeler met schwung

7
129

Ethernet-aansluiting natuurlijk niet ontbreken.

Installatie
We beginnen met de installatie. Als eerste verwijderen we het lipje van de batterij uit de afstandsbediening, want die gaan we nodig hebben. Vervolgens moeten we een keuze maken: gaan we de Squeezebox Boom draadloos of bedraad aansluiten op ons netwerk? We kiezen in eerste instantie voor een aansluiting via een Ethernet-kabel. Een volgende stap is het toestel van stroom voorzien. Daarna gaan we het toestel voorzien van de juiste (netwerk)instellingen. De instellingen zijn eenvoudig in te stellen via de afstandsbediening of via het multifunctionele wiel. We kennen een statisch ip-adres toe aan de speler. Het toekennen van een statisch ip-adres is volgens ons de beste keuze voor een netwerkmuzieksysteem, hoewel een adres verkregen via een dhcp-server ook werkt natuurlijk. We testen ook de draadloze functionaliteit via ons beveiligde netwerk. We geven de beveiligingssleutel in en het toestel maakt direct verbinding met ons netwerk.

Overal muziek
Je kan desgewenst meer spelers toevoegen aan je netwerk en op elke speler naar iets anders luisteren. De spelers synchroniseren om overal naar dezelfde muziek te luisteren, kan ook.

SqueezeNetwork
Dankzij de gratis internetservice ‘SqueezeNetwork’ van Logitech kan je verbinding maken met

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDe wereld aan je oren
Volgend artikelNieuwe One netbook van Acer met groter scherm

7 REACTIES

  1. dag,jozef schildermans,ik heb ook een sueezebox boom van logitech en ik vind hem geweldig!wat een mooi geluid en bas zit er in!maar nu mijn vraag,wat kun je er nog meer mee?ik heb geen volledige hollanse besrijving erbij,maar ik luister altijd naar internetradio!een tip,luister eens naar boervolk radio uit zuidafrika!laat hem staan op deze zender en mooie plaatjes komen aangewaaid uit afrika.heel leuk. de vriendelijke groeten van dick meijerink.

    • Hallo, je kunt er ook je eigen digitale muziekcollectie op afspelen, eventueel in combinatie met de gratis squeezebox server die je van de website van Logitech kunt downloaden, of via de mysqueezebox dienst van Logitech. Google is je vriend: zoek naar die woorden en je zult heel wat tips vinden. En er is natuurlijk nog de website van Logitech zelf voor informatie.

  2. Dag Peter, goede vraag, maar het is simpel: je kunt shortcuts naar andere mappen (ook die op netwerk-schijven) plaatsen in de map die de server gebruikt als basismap. De server zal dan ook alle muziek in die mappen en de daaronder liggende mappen indexeren en je kunt die dan ook afspelen. We hebben dit geprobeerd en het werkt.

  3. Hoi, ik kwam op dit artikel uit via een zoekopdracht. Bedankt voor de uitgebreide informatie tgv jullie test maar ik vraag me een 1 ding af: op de site van squeeze/logitech staat dat de muziekcollectie "in een bepaalde map moet staan". Wat als je reeds een eigen mappenstructuur in je muziekcollectie hebt met verschillende niveau’s?

Reacties zijn gesloten.