Eerste blik op opvolger Windows Vista

1
80

Libraries. Die worden ook standaard getoond in de lichtjes aangepaste Explorer.

Microsoft Windows 7 beta
Er zijn cosmetische veranderingen in de Verkenner; Libraries zijn verzamelingen van mappen, die op verschillende schijven kunnen staan

Het opzetten van een thuisnetwerk werd vereenvoudigd. Het WiFi-gedeelte werkt vlotter en ondersteunt nu ook WiFi Protected Setup (WPS), zodat je met pincodes kunt werken. Items op de takenbalk werden gegroepeerd in een compact en eenvoudig te configureren afrolmenu. Win7 ondersteunt nu ook zelf biometrische apparaten zoals vingerafdruksensoren van notebooks. De sensor in de Dell-notebook werd echter niet zelf door Win7 herkend. De eigen Dell-driver en -software, bedoeld voor Vista, werkten wel probleemloos.
Het Office 2007-lint duikt op in een aantal Windows-hulpprogramma’s, zoals WordPad en Paint. Er is een nieuw Sticky Notes-hulpprogramma waarmee je korte notities kunt vastplakken op je desktop. De Calculator heeft nu ook een statistiekenmodule en een ingebouwd conversieprogramma voor eenheden.

Microsoft Windows 7 beta
Zoek de verschillen tussen Windows Vista en Windows 7

De ingebouwde spraakherkenning werd flink verbeterd, zelfs in die mate dat ik deze Engelstalige versie van Win7 vrij vlot met mijn stem kon bedienen (ondanks mijn allesbehalve perfecte uitspraak).
De wijzigingen in de interface zijn zo miniem, dat ze me zo goed als niet opvielen tijdens een week lang

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDraadloze multimedia-harde schijf met iPod dock
Volgend artikelWireless-N Access Points voor de kleine en middelgrote onderneming
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.