Eerste blik op opvolger Windows Vista

1
80

uitvoeren door rechts te klikken op een programma en de optie “Troubleshoot compatibility” te kiezen. Een wizard stelt je dan allerlei vragen en probeert het nukkige programma alsnog aan de praat te krijgen.

Microsoft Windows 7 beta
Noodzakelijke updates zijn er ook al, zelfs voor deze alfaversie…

Microsoft zal voor Win7 ook alle driverupdates voor hardware via Windows Update laten verlopen. Dat zou het voor eindgebruikers en systeembeheerders heel wat eenvoudiger moeten maken om hun systemen up-to-date te houden. Een andere maatregelen die de stabiliteit verbetert, is een slimmer geheugenbeheer. Vele open vensters souperen niet langer nodeloos geheugen op. Windows 7 zou mede daarom minder geheugen verbruiken dan Vista. Met de nieuwe Resource and Performance Monitor kun je ook snel alle eventuele problemen op een systeem identificeren, van niet geïnstalleerde drivers tot gecrashte systeemprocessen.

Microsoft Windows 7 beta
… en die updates duren soms nog altijd even lang en vergen een of meer herstarts!

Interface
Qua interface is er niet zo heel veel gewijzigd, maar die kleine wijzigingen zijn wel verbeteringen. Zo kun je nu eenvoudig een programma vastpinnen of verwijderen uit het Start-menu.
De inhoud van verschillende mappen (ook op het netwerk) kunnen worden gegroepeerd in zogenaamde

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDraadloze multimedia-harde schijf met iPod dock
Volgend artikelWireless-N Access Points voor de kleine en middelgrote onderneming
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.