Missie: laptops vernietigen

0
69

een massagetoestelletje, dat in je in een reguliere winkel kunt kopen, aan het trillen wordt gebracht. Hiermee worden vibraties gesimuleerd waar harde schijven in notebooks moeite mee hebben.

Panasonic Kobe Factory

Drop-test
“De eerste job is de producten te vernietigen”, is de eerste wet van de fabriek. Er worden duizend producten vernietigd om de kwaliteit te verbeteren. Op de begane grond worden componenten en laptops onderworpen aan thermische testen met hevige temperatuurschommelingen, combinatietesten van temperatuur en vochtigheid en een speciale test voor waterbestendigheid waarbij een straal water van 1 meter hoogte op de notebooks wordt gericht. Hier wordt ook de ‘drop’-test uitgevoerd. Notebooks worden terwijl ze draaien door een druk op een knop van een speciale constructie geworpen. Het vallen kan getest worden onder verschillende hoeken van een hoogte van 30 tot 180 cm en op materialen als hout en beton. Na elke val wordt gecontroleerd of de laptop nog werkt.

Anechoic
Panasonic bouwde ook een speciaal gebouw om de draadloze communicatie van haar producten storingvrij te kunnen testen. In open lucht is dat tegenwoordig immers onmogelijk door de aanwezigheid

1
2
3
4
Vorig artikelExacte replica van het stuur in de Ferrari F430
Volgend artikelNieuwe avonturen voor Lara Croft
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.