Missie: laptops vernietigen

0
69

in verband met de verkoopcijfers, die Panasonic tijdens de persconferentie verkondigde, worden waargemaakt, kan ook de tweede verdieping in gebruik worden genomen voor een extra assemblagelijn.
De fabriek stelt een 1000-tal mensen te werk. Driehonderd daarvan werken in de administratie, terwijl zevenhonderd arbeiders in een ploegenstelsel werken zodat de fabriek zes dagen op zeven continu kan draaien. De zevende dag dient voor controle en onderhoud van de assemblagelijn. Per maand worden er momenteel zo’n 60.000 eenheden geproduceerd.
De éénlijns-assemblageband bestaat uit een montage- en assemblagegedeelte. Het monteren van onderdelen op de printplaten gebeurt door machines en verloopt volledig automatisch. Zo is er een machine voor het plaatsen van de processor, een oven voor het solderen en een speciale eenheid die 20 tot 28 onderdelen per seconde op een printplaat kan monteren, wat een indrukwekkend zicht is. De man die de rondleiding geeft is er ook zichtbaar trots op.

Panasonic Kobe Factory

KISS
Panasonic ontwikkelde een systeem om een zo betrouwbaar mogelijke productie te garanderen. Het Kobe Intranet Solution for Super-Production of kortweg KISS-systeem
werkt met codes die op de printplaten worden afgedrukt waardoor elk fabricageproces kan worden gevolgd.
Door de werkende machines is het vrij rumoerig in de assemblagehal, toch dragen de werknemers geen oorbescherming. Elk onderdeel wordt intensief getest en daarvoor worden soms de vreemdste oplossingen gebruikt. Zo wordt elke notebook twee uur lang op een testbank gezet die door

1
2
3
4
Vorig artikelExacte replica van het stuur in de Ferrari F430
Volgend artikelNieuwe avonturen voor Lara Croft
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.