Netbooks getest (Medion & MSI)

0
73
Dit artikel is deel 1 van 13 in het DiskIdee dossier Netbooks
DossiernavigatieMini-pc’s neem je erbij

andere pc of notebook hebt kun je natuurlijk die zijn cd-lezer gebruiken via het netwerk (dit werkt natuurlijk niet om een besturingssysteem te installeren, maar wel om allerlei andere software te installeren).
De akoya mini netbook wordt geleverd met een probeerversie van BullGuard antimalware (dertig dagen gratis gebruik) en met volledige versies van Cyberlink PowerDVD 7, Cyberlink YouCam (webcam software), Google Desktop en het al eerder genoemde Corel WordPerfect X3. (Hier lees je een vergelijkende test van WordPerfect X3 met Microsoft Office 2007 en Sun StarOffice 8.)

Handleiding
De meegeleverde drietalige handleiding (waaronder ook Nederlands) is duidelijk en uitgebreid. Er staat zowat alles in wat je nodig hebt om met deze netbook aan de slag te gaan.

Medion akoya mini netbook zijaanzicht

Praktijkervaring
Het toetsenbord is voldoende groot om er vlot met tien vingers op te typen, tenzij je erg dikke vingers zou hebben, want dan is het net een beetje te klein. Het toetsenbord voelt goed aan. Om de navigatietoetsen zoals Home en PgUp/PgDn te gebruiken moet je tegelijk ook de Fn-toets indrukken. Dat werkt niet altijd even handig.
Het muisvlak reageert ook goed, maar

1
2
3
4
Vorig artikelPopulair bordspel nu interactief op een groot aantal gameplatforms
Volgend artikelTypen is zilver, spreken is goud
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.